Masi Campolongo di Torbe Amarone Classico

16%vol
75 cl
Toote ID
1000758
129,99 €
173,32 € / l

Rikkaliku ja ümara maitega punane vein sobib nautimiseks peale külluslikku lõuna- või õhtusööki.
Klassifikatsioon: Amarone della Valpolicella Classico DOC.Amarone veine valmistatakse iidsel meetodil, mida kutsutakse „appassimento“ ja mis tähendab viinamarjade kuivatamist.
Maitseomadused
Intensiivne ja kompleksne vein. Maitselt kuiv, täidlane ja heas tasakaalus. Esile tulevad küpsed marasca kirsid, küpsetatud ploomid ja mandlid.
Aroom
Aroomis on tunda ahjus küpsenuid puuvilju ja kaneeli.
Tootmine
Septembri lõpus või oktoobri alguses korjatud parimad kobarad pannakse bambusraamidel pööningule, kus suured aknad võimaldavad loomulikku ventilatsiooni. Veebruari keskpaigaks on viinamarjad kaotanud 35-40% oma kaalust. Ainult Corvina marjadel tekib nn. väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad suuremalt jaolt vartest eraldatud ja fermenteeritakse 45 päeva suurtes Slavoonia tammest vaatides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt madal. Vein fermenteerub kuni suhkur on täielikult alkoholiks muutunud, järgneb malolaktiline protsess.3 aastat laagerdub 60% veinist 30-40 hl suurustes Slavoonia tammest vaatides ja 40% Slavoonia ja Allier’ tammest 600-liitristes vaatides. Vaadid on osaliselt uued, osaliselt teist, kolmandat või neljandat korda kasutusel. Järgneb minimaalselt 6 kuud küpsemist pudelites. Aegumispotentsiaal on 35-40 aastat.
Serveerimissoovitus
Ideaalne punaste lihade, uluki, põldvuti kõrvale. Sobib küpsete juustude nagu pecorino ja parmensaniga.
Tunnustus
Wine Enthusiast 2022 - 97 punkti; Wine Spectator 2022 - 95 punkti
Lisainfo
Tootetüüp Punane vein
Alkoholisisaldus (%) 16
Kaubamärk Masi
Tootja Masi Agricola Spa
Päritolumaa Itaalia
Viinamarjasort Corvina, Rondinella, Molinara
Stiil Täidlane
Pakendi tüüp Klaaspudel
Pakendi suurus 75 cl
EAN 08002062000150

Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress