Vein tekitab suulael küpsete puuviljade ümara maitse, milles on vihjeid šokolaadile ja kakaole. Pehmed tanniinid ja happesus on erakordses tasakaalus, sulades intrigeerivalt ühte. Tugev lõpp.
Amarone veine valmistatakse iidsel roomlastele hästi tuntud meetodil, mida kutsutakse appassimento ja mis tähendab viinamarjade kuivatamist. Septembri lõpus või oktoobri alguses korjatud parimad kobarad pannakse bambusraamidel spetsiaalsesse ruumi, mis on varustatud NASA Natural appassimento kontrollsüsteemiga. Jaanuari lõpuks on viinamarjad kaotanud 35% oma kaalust. Selleks ajaks tekib ainult Corvina marjadel nn. väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad osaliselt vartest eraldatud ja fermenteeritakse 45 päeva suurtes Slavoonia tammest vaatides või roostevabast terasest tsisternides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt külm. Seejärel valatakse vein ümber 30-40 hl tünnidesse, kus fermentatsioon jätkub veel 35 päeva koos valitud alkoholikindlate pärmidega. Järgneb malolaktiline fermentatsioon.2 aastat laagerdub 80% veinist 40-80 hl suurustes Slavoonia tammest vaatides ja 20% väikestes Allier’ ja Slavoonia tammest vaatides. Vaatidest 40% on uued, 30% teist ja 30% kolmandat korda kasutusel. Seejärel küpseb vein veel vähemalt 4 kuud pudelites. Masi Costasera Amarone on suurepärane säilitamisvein potentsiaaliga 30-35 aastat.
Sobib oivaliselt grillitud ja röstitud punase liha, ulukite, tugevamaitseliste juustude ja šokolaadiga. Ideaalne nautimiseks peale külluslikku õhtusööki. Soovitatav serveerimistemperatuur 20 ˚C.
Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com