Vein on rikkalikku ja jõulise stiiliga. Maitses on vein majesteetlik , elegantne, täidlane ja ülipika järelmaitsega.
Apassimento meetodi eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Algselt kasutati marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad Costasera Amarone jaoks korjatakse käsitsi septembri lõpus või oktoobri alguses ning asetatakse 3-4 kuuks bambusrestidele kuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35-40% oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele ja mõnedel Corvina marjadel tekkinud väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja läbivad fermenteerimise 45 päeva jooksul Slavoonia tammevaatides või roostevabast terasest vaatides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt madal. Teine fermentatsioon toimub 35 päeva jooksul 30-40 hl vaatides. Seejärel toimub küpsemine 2-3 aasta jooksul tammevaatides, millest 80% on 40-80 hl Slovaania ning 20% väikesed Allier ja Slavoonia tammevaadid (millest 40% uued, 30% teistkordselt ja 30% kolmandat korda kasutusel). Järgneb 4 kuud pudelis küpsemist.Masi Costasera Amarone on suurepärane säilitamisvein säilitamispotentsiaaliga 30-35 aastat. 2007 Costasera Amarone on eriti sobilik säilitamiseks, sest see oli viietärni aastakäik.
Sobib grillitud ja röstitud punase liha, ulukite ja tugevamaitseliste juustude kõrvale. Suurepärane vein õhtusöögi lõpetamiseks. Sobib hästi pikemaks säilitamiseks.Soovitatav serveerimistemperatuur 18-20 °C.
Aroomis on tunda üleküpsenuid ploome, kirsse röstitud kohvi ja vürtse nagu kaneel ja vanilje.
Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com