Mimosa kokteil
Mimosa kokteil

Milline on Mimosa kokteili õige retsept?

Artiklist saad teada, milline on õige Mimosa retsept ning millist vahuveini kokteilis kasutada. Lisaks jagame soovitusi erinevate mahlade osas, mida tasub kokteilis katsetada.

Mimosa kokteil on värske vahuveinikokteil, mis valmistatakse värskelt pressitud apelsinimahlast ning vahuveinist. Kokteili klassikalises retseptis kasutatakse pool osa vahuveini ning pool osa mahla.

„Mõnele meeldib kokteil, kuhu lisatakse 2/3 vahuveini ja 1/3 mahla, kuid sel juhul on selle kokteili nimi tegelikult Buck`s Fizz,“ räägib Anora kokteilimeister Mikael Karttunen.

Puuviljane vahuvein Mimosa kokteili

Mimosa kokteili valmistamiseks sobib ideaalselt värske ja puuviljase iseloomuga vahuvein, mis sisaldab ka vähesel määral jääksuhkrut. Nimelt toob jääksuhkur vahuveinis puuviljase maitse esile.

Proovi näiteks Lar De Plata Brut Cava vahuveini, mille maitse on värske ja elav.

75 cl suurusest pudelist jagub 10-15 kokteili valmistamiseks.

„Tihti soovitatakse kasutada Mimosa kokteilis ka šampanjat, kuid hea šampanja sobib pigem iseseisvaks nautimiseks. Šampanja maitse on liiga rikkalik ja röstine ning ei lisa kokteilile vajalikku värskust, “ soovitab Mikael.

Mimosa kokteili retsept

Apelsinimahl Mimosa kokteilis

Millist apelsinimahla valida, kas viljalihaga või viljalihata?

„Kõige olulisem on kokteilis kasutada värskelt pressitud apelsinimahla. Seda, kas kokteilis kasutada viljalihaga mahla või mitte, sõltub igaühe enda maitsest,“ räägib Mikael.

Lisaks soovitatakse enne Mimosa valmistamist hoida apelsinimahla mõned tunnid külmas.

Kindlasti peab ka vahuvein olema jahutatud. Pane vahuvein külmkappi juba eelmisel päeval või pooleks tunniks jääga täidetud veinicoolerisse.

Mimosa retsept teiste mahladega

Apelsin on maitselt magus-hapukas ja sellepärast sobib kokteili väga hästi. Kuid Mimosa kokteilis tasub katsetada ka teisi mahlu. Kui sulle meeldib magusam maitse, võib proovida kokteili mangomahlaga. Kui mango aga liiga magusaks osutub, võiks lisada mangomahlale juurde ka laimimahla, see toob kokteili meeldiva happesuse.

Lisaks tasub kokteili proovida ka ananassimahlaga.

Mimosa retsept:

1.    Vala pool osa mahla klaasi. Mahl peab olema värskelt pressitud ja eelnevalt jahutatud. 
2.    Lisa ettevaatlikult klaasi pool osa jahutatud vahuveini. Jälgi, et vahuvein ei vahutaks valamise ajal. 
3.    Sega õrnalt ning serveeri kohe.

Nipp!

Vahetult enne serveerimist võid pigistada kokteili ka apelsinikoore eeterlikke õlisid.

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi