2021.a. kokteilitrendid

Millised on 2021.a. kokteilitrendid?

Tänapäeva kokteilitrendid on muutumas: pikaaegne retro annab teed värsketele ja puhastele maitsetele.

Üha enam eelistatakse kergeid ja vähese alkoholisisaldusega kokteile. Ka kokteilibaarides on tõusmas uued tähed, näiteks taimede baasil käsitööna valmistatud rummid ja vodkad. Neid tooteid peetakse aroomi- ja maitseomadustelt mõnevõrra sarnaseks džinniga ilma, et need sisaldaksid džinni.

Kergete alkohoolsete jookide trend on olnud pikka aega tõusuteel. Altia Global Brand Ambassador Mikael Karttunen räägib, et madala alkoholisisaldusega ja alkoholivabad tooted on viimase paari aasta jooksul muutunud tõelisteks trendiloojateks alates õlledest ja veinidest kuni kangete jookideni. 

Üha enam pööravad tarbijad alkoholi ostes tähelepanu joogi koostisele ning otsivad kergemaid ja tervislikumaid tooteid, mis oleksid maitselt naturaalsed ja vähese kalorisisaldusega. 

Valmiskokteilid koguvad populaarsust

Valmiskokteilide tootevalik ja kvaliteet on viimastel aastatel märkimisväärselt kasvanud ning tarbijate seas populaarsust kogunud. Eelistatakse kergeid ja vähese kalorisisaldusega alkohoolseid jooke nagu nt hard seltzerid. Seltzeri turg on kolme aasta jooksul plahvatuslikult kasvanud Ameerika Ühendriikides ning see on kasvav trend ka Euroopas. Hard seltzer on uus kerge alkohoolne jook, mis eristub tavapärastest long drink’idest ülikerge maitse, vähese kalorsuse ja suhkrusisalduse poolest. Hard seltzer´it võib võrrelda Skinny Bitchi kokteiliga, mis on segu viinast, sidrunimahlast ja mulliveest. 

Tarbija eelistab kohvi ja ingverit

Armastatud kohv kogub hoogu ka kokteilimaailmas. Klassikaline Espresso Martini on taas üha enam populaarsemaks muutumas. Kohvikokteili valmistatakse erinevates variatsioonides, nii vodka kui vürtsikate likööride ja siirupitega. Koskenkorva Espresso on hea näide kohvikokteilist, mida on lihtne ise valmistada: šeigi koostisosad koos jääga ja espressojook ongi valmis.

"Ingver on tervisejookide hitt."

Tervist turgutav ingver on maandunud Aasiast läänemaailma. Ingver on toidupoe tervisejookide hitt ning tänaseks on teinud tugeva läbimurde ka kokteilides. Kvaliteetsed ingverimaitselised alkohoolsed tooted on turule jõudnud. Proovige näiteks Koskenkorva Ginger Shot ehedamaitselist ingverilikööri, mis sobib hästi nii kokteilidesse kui ka iseseisvaks tarbimiseks.

Kokteilidtrendid

Värsked pikad kokteilid

Moes on pikad ja värsked joogid (long drink), mis on maitselt puhtad ja isegi minimalistlikud. Baaride kokteilimenüüs olevad värsked joogid peidavad oma lihtsa olemuse taga tohutult erinevaid valmistamistehnikaid. Selle tulemuseks on lihtsad, kuid üllatavad maitsekombinatsioonid. Märksõnadeks on värv, värskus, lõbusus ja lihtsus.

Rumm ja vodka on tõusuteel

Ennustuste kohaselt on rumm “järgmine džinn”. Lisaks traditsioonilisele rummile on esile kerkimas uut tüüpi - taimede baasil - valmistatud rummid.

„Idee on sama, mis džinnis, kuid selles kasutatakse rummi maitseprofiiliga sobivaid taimi, näiteks tsitruselised, troopilised puuviljad ja erinevad vürtsid.“

Värskete ja pikkade kokteilidega kuulsaks saanud viin teeb comeback'i. Nüüd aga eelistatakse käsitööviina, millel on oma valmimise lugu ning autentne maitse.   

Nagu rummide puhul, on taimsete komponentide kasutamine ka viinas tavalisem. Maitsestatud viin ei ole sama, mis varem: viinatootjad on hakanud kasutama aroomiainete asemel ehtsaid taimseid komponente, mis annavad viinale autentse maitse, aroomi ja värvi.

Koskenkorva 7 Botanicals Vodka on uus ja unikaalne vodka selles trendikas kategoorias.

Toggle Nav