Maitselt on vein kuiv, täidlane, siidise tekstuuri ja hästi integreeritud pehmete tanniinidega.
Viinamarjad on käsitsi korjatud Toskaanas neljast eri piirkonnast: Colli Senesi, Chianti Classico, Colli Fiorentini ja Maremma. Kõik neli piirkonda on erineva terroir-ga ja väga hoolikalt valitud. Käärimisprotsess toimub suurtes terastsisternides peale mida vein läbib matseratsiooni ja malolaktilise fermentatsiooni. Monte Antico küpseb kõigepealt 12 kuud tammevaatides(Slavoonia, barrique) ja lisaks 12 kuud pudelis.
Sobib serveerida tomati kastemetes pastade, risotto, liharoogade ja juustude kõrvale. Serveerimistemperatuur 16°C.
Aroomis tulevad esile küpsed punased puuviljad, mustad kirsid, lagrits, ploomid, kannikesed ja õrn vaniljesus koos elegantse naha nüansiga.
Monte Antico on toodetud pereettevõtte Empson ja Co poolt, mis kuulub Uus-Meremaalt pärit abielupaarile Neil ja Maria Empsonile. Empsonid alustasid oma äri kvaliteet Itaalia veinide ekspordiga, kuid suur armastus Toskaanaga pälvis nende enda veinide valmistamisega: Monte Antico ja Supremus.
Monte Antico tähendab tõlkes iidset mäge. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com