Muskaatkõrvitsa-läätsesupp karri ja jogurtiga

Jaheda ilmaga eriti mõnusalt soojendav kõrvitsasupp, milles pisut idamaist vürtsi.

Koostisosad

  • 300 g muskaatkõrvitsat

  • 150 g punaseid läätsesid

  • 1,3 dl tomatipüreed

  • 2 porgandit

  • 120 g Kreeka jogurtit

  • 1 sl karripulbrit

  • 1 väiksem sibul

  • 2 küüslauguküünt

  • 1 l kanapuljongit

  • 2 sl külmpressitud oliiviõli

  • värskeid koriandrilehti

Valmistamine

    1. Koori sibul ja küüslauk, haki peeneks ja pruunista oliiviõliga laia põhjaga potis. Puista peale karripulber ja lase veel minutijagu küpseda.

    2. Koori kõrvits ja porgandid, viiluta õhukeselt ja lisa potti. Sega hästi läbi ja prae paar minutit.

    3. Lisa läätsed potti, sega ja vala peale piisavalt kanapuljongit, et kõik oleks kaetud. Lisa tomatipüree ja sega. Lase keema, kata pott kaanega ja lase 20 minutit kergelt muliseda.

    4. Võta pott tulelt ära ja lase 10 minutit jahtuda. Kontrolli maitset ja jaga siis supp kaussidesse. Tõsta iga portsu peale lusikatäis jogurtit ja kaunista hakitud koriandrilehtedega.

Retsept on pärit Itaalia veinitootja Masi kodulehelt.


  1. joogikultuur/Kendermanns-Organically-Grown-valge-vein
    Kendermanns Organically Grown
    Vein on valmistatud orgaaniliselt kasvatatud viinamarjadest, ei kasutata kemikaale ega väetisi. Veini valmistamisel kasutatakse ainult keskkonnasõbralikke meetodeid.
    7,99 €
Toggle Nav