Naistepäeva minikoogid

Küpsetiste juurde võib serveerida mõnusaid kihisevaid jooke, näiteks maasika Fresitat.

Ingredients for 1 person

  • 200 g margariini või võid

  • 2 dl suhkrut

  • 3 mahemuna

  • 3 dl nisujahu

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 2 tl vaniljesuhkrut

  • 1 mahesidruni koor

  • 2 spl värskelt pressitud sidrunimahla

  • marmelaadi, sidrunikreemi vms maitse järgi

  • suhkrumassi või martsipani

Preparation

    1. Vahustage toatemperatuuril olev rasvaine ja suhkur valgeks vahuks. Käsivahustajaga võtab see umbes kümme minutit. Lisage vahule ühekaupa pidevalt kloppides toatemperatuuril olevad munad.

    2. Segage eraldi kokku kuivained ja lisage ka need hoolikalt segades tainale. Viimasena segage juurde sidrunikoor ja -mahl.

    3. Kallake tainas määritud ja riivsaiaga kaetud ristkülikukujulisse koogivormi ja küpsetage ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit.

    4. Jahutage korralikult.

    5. Lõigake kook risti kaheks osaks ja pange vahele sobivat marmelaadi või võiet. Lõigake ruudukujulisteks tükkideks ja pintseldage iga minikoogi pinnale pisut hästimääritavat marmelaadi vms.

    6. Glasuurige minikoogid ükshaaval martsipani või suhkrumassiga. Lõigake terava noa või tainalõikuriga servad sirgeks.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress