Õuna-kohupiimakook
Põhi
Koostisosad
100 g võid
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
180 g jahu
2 munakollast
Täidis
Koostisosad
2 munakollast
5 sl suhkrut
300 g kohupiima
100 g hapukoort
1 tl riivitud sidrunikoort
1 sl kartulitärklist
3 keskmise suurusega õuna
4 munavalget
Kate
Koostisosad
50 g külma võid
5 sl (1,5 dl) jahu
2 sl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
Valmistamine
Näpi kokku muretaigen ja suru see lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Torgi kahvliga ühtlaselt läbi, et tainas ühtlaselt küpseks ja kuskilt mullitama ei hakkaks. Aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Peale seda küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit, kuni tainas hakkab kollakaks muutuma.
Alanda ahjutemperatuur 180 kraadini.
Valmista täidis.Täidise koostisained peaksid olema toatemperatuuril, nii et võta need aegsasti külmkapist välja. Täidise valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga, lisa sidrunikoor, kohupiim, hapukoor, tärklis ja õunatükid.
Vahusta munavalged eraldi ja sega ettevaatlikult kõige viimasena juurde. Vala segu eelküpsetatud põhjale.
Katte jaoks näpi kokku jahu, suhkrud ja või ning puista see kohupiimakattele.
Küpseta kooki ligi 40 minutit või kuni purune kate on kuldpruun ja lase vormi sees täielikult jahtuda.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.