Õuna-kohupiimakook

Muretaigna õuna-kohupiimakook.

Põhi

Koostisosad

  • 100 g võid

  • 2 sl suhkrut

  • 1 tl vanillisuhkrut

  • 180 g jahu

  • 2 munakollast

Täidis

Koostisosad

  • 2 munakollast

  • 5 sl suhkrut

  • 300 g kohupiima

  • 100 g hapukoort

  • 1 tl riivitud sidrunikoort

  • 1 sl kartulitärklist

  • 3 keskmise suurusega õuna

  • 4 munavalget

Kate

Koostisosad

  • 50 g külma võid

  • 5 sl (1,5 dl) jahu

  • 2 sl suhkrut

  • 0,5 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

    1. Näpi kokku muretaigen ja suru see lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Torgi kahvliga ühtlaselt läbi, et tainas ühtlaselt küpseks ja kuskilt mullitama ei hakkaks. Aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Peale seda küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit, kuni tainas hakkab kollakaks muutuma.

    2. Alanda ahjutemperatuur 180 kraadini.

    3. Valmista täidis.Täidise koostisained peaksid olema toatemperatuuril, nii et võta need aegsasti külmkapist välja. Täidise valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga, lisa sidrunikoor, kohupiim, hapukoor, tärklis ja õunatükid.

    4. Vahusta munavalged eraldi ja sega ettevaatlikult kõige viimasena juurde. Vala segu eelküpsetatud põhjale.

    5. Katte jaoks näpi kokku jahu, suhkrud ja või ning puista see kohupiimakattele.

    6. Küpseta kooki ligi 40 minutit või kuni purune kate on kuldpruun ja lase vormi sees täielikult jahtuda.


Toggle Nav