Päikeseline muskaatkõrvitsapizza

Pitsat võib elavdada kõrvitsa ja avokaadoga ning vähese oliiviõliga.

Põhi:

Ingredients for 1 person

  • 2 dl vett

  • 2 tl kuivpärmi

  • u 4 1/2 dl nisujahu

  • 1/2 tl soola

  • 1 tl mett

  • 2 spl oliiviõli

Täidis:

Ingredients for 1 person

  • 3 spl oliiviõli

  • 2 küüslauguküünt, purustatuna

  • 1/2 muskaatkõrvits

  • 1 avokaado

  • 150 g sinihallitusjuustu

  • värsket spinatit

  • füüsaleid

Preparation

    1. Kuumutage vesi umbes 42 kraadini.

    2. Lisage kuivpärmile väheses koguses jahu. Segage kuivpärmi ja jahu segu koos soola ja meega vette. Lisage vähehaaval tainale ülejäänud jahu. Lisage lõpus ka õli.

    3. Laske tainal soojas kohas kahekordseks paisuda.

    4. Rullige tainas küpsetuspaberil ahjuplaadile sobivaks. (Niisutage lauapinda pisut, et küpsetuspaber rullimisel paremini paigal püsiks.)

    5. Tõstke pitsapõhi plaadile ja laske u 10 minutit rätiku all kerkida.

    6. Täidise valmistamiseks segage oliiviõli ja küüslauk.

    7. Poolitage muskaatkõrvits, röstige seda 200 kraadi juures 30 minutit ja lõigake seejärel kuubikuteks. Muskaatkõrvitsa võib teise võimalusena kuubikuteks lõikuda ja vees pehmeks keeta.

    8. Viilitage avokaado.

    9. Kandke oliiviõli ja küüslaugu segu pitsapõhjale ja pange peale muskaatkõrvits, spinat ja sinihallitusjuust.

    10. Küpsetage 225 kraadi juures 10–15 minutit.

    11. Kaunistage värskete spinatilehtede, avokaadoviilude ja füüsalitega. Tilgutage peale oliiviõli.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress