Pardiraguu punase veini ja pappardelle kastmega

Parduraguu pappardelle pastaga on traditsiooniline Itaalia toit, mida ka jõulude ajal sobib vahelduseks verivorstile ja hapukapsale pakkuda.

Koostisosad

  • 2 pardikoiba või 2 pardifileed

  • 400 g purustatud tomateid

  • 2 dl Masi Campofiorini veini

  • 1-2 küüslauguküünt, hakituna

  • 1 sibul, hakituna

  • 1 porgand, hakituna

  • 1 sellerivars, hakituna

  • 1 tl kaneeli

  • Poole apelsini riivitud koor

  • Näpuotsaga kuivatatud salveid või rosmariini

  • 1 loorberileht

  • Oliiviõli

  • Soola ja pipart

  • 400 g pappardelle pastat

Valmistamine

    1. Viimistlemiseks pecorino või parmesani juustu, värskelt jahvatatud musta piprat, tüümianioksi ja paar sortsu oliiviõli.

    2. Kuumuta pannil või malmpotis veidi oliiviõli. Tõsta sinna sisse pardikoivad (või pardifilee) ja jäta rahulikult umbes 5-7 minutiks pruunistuma, et ka rasv välja sulaks. Keera siis part ümber ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta ära.

    3. Vajadusel lisa pannile või potti veel veidi oliiviõli ja lisa siis sibul, porgand ja seller. Hauta keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja salvei või rosmariin. Hauta veel mõned minutid. Lisa nüüd potti vein ja kraabi kokku ka pannile jäänud praemahlad. Lase alcohol välja keeda ja lisa siis pannile või potti purustatud tomatid, puljong, kaneel, riivitud apelsinikoor, loorberileht, sool ja pipar. Sega läbi ja tõsta kastme sisse ka part tagasi. Lase keema tõusta, kata pott või pann kaanega, alanda kuumust ja hauta aeg-ajalt segades 2 tundi. Kui kasutad pardifileed, siis võid hautamisaega veidi lühendada.

    4. Tõsta siis part välja, lase veidi jahtuda ja rebi või lõika part väiksemateks tükkideks. Soovi korral või naha kõrvale tõsta. Tõsta siis part kastme sisse, kuumuta läbi ja kontrolli maitseid. Eemalda loorberileht.

    5. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele ja kurna. Tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale. Sega pasta pardiraguuga, vajadusel reguleeri pastat pastakeeduveega, kui see liiga kuivaks tõmbub. Serveeri kohe ja viimistle pastat värskelt jahvatatud musta pipra, tüümianioksa ka peale niristatud oliiviõliga.

    6. Juurde serveeri Masi Campofiorini veini. Naudi!


Toggle Nav