Pärsia kanaroog

Pärsia kanaroog sobib oma kireva olemusega just varasügisesse ja ras-el hanout, roosivesi ja harissa on komponendid, mis igal pärsia kööki jumaldaval inimesel kapis olla võiksid.

Ingredients for 1 person

  • 6 kanakintsu

  • 2 punast sibulat

  • 4 küüslauguküünt

  • 2 sl ras-el-hanout maitsesegu

  • 1 sl roosivett

  • 1 sl oliiviõli

  • 1 purk konserveeritud kikerherneid

  • paar juppi kaneelikoort

  • meresoola, musta pipart

Serveerimiseks

Ingredients for 1 person

  • peotäis granaatõunaseemneid

  • 3 viigimarja

  • koriandrilehti

  • hakitud mandleid

  • 2 dl basmati riisi

Harissa-jogurt

Ingredients for 1 person

  • 6 sl Kreeka jogurtit

  • 2 tl harissat

  • hakitud münti

  • hakitud koriandrilehti

Preparation

    1. Pese ja kuivata kanakintsud.

    2. Sega kokku ras-el-hanout maitsesegu, õli, sool (kui maitsesegu juba sisaldab soola, ole ettevaatlikum, aga triiki supilusikatäiest peaks piisama) ja roosivesi ning hõõru kana korralikult sisse.

    3. Viska kanatükid ahjupannile, lisa muljutud, aga koorimata küüslauguküüned, kooritud ja sektoriteks lõigatud sibulad, kaneelikoor, pipar ning poolik sidrun.

    4. Nirista peale supilusikajagu oliiviõli ja küpseta 200 kraadises ahjus u 30 minutit, kuni kana hakkab jumet võtma. Lisa kikerherned ja küpseta veel 10-15 minutit.

    5. Sel ajal (või isegi varem) keeda valmis riis – 2 dl riisile lisa potti 4 dl kuuma vett, natuke soola ja sortsu õli ning keeda madamat sorti tulel kaane all 10 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase vajadusel veel 5 minutit tõmmata ja sega siis kahvliga kohevaks.

    6. Kana küpsemise ajal sega valmis ka harissa-jogurt.

    7. Vala vaagnale riis, tõsta peale pannisisu (ära unusta vedelikku!) ja pigista küpsetatud sidrunist mahl kanale. Viska peale granaatõunaseemned, sektoriteks lõigatud viigimarjad, hakitud mandlid ja koriandrilehed ning serveeri koos harissa-jogurtiga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress