Peedikreemi ja brie juustuga rukkinööbid

Toidublogija Tuuli Mathiseni suvine suupistevalik. Kreemine suupiste krõbedal rukkipadjal.

Koostisosad

  • 16 rukkinööpi

  • 150 g Brie juustu

  • 1 suurem või paar väiksemat aurutatud või keedetud peeti

  • 100 g toorjuustu

  • Mädarõigast, soovi korral

  • Soola ja pipart

  • Serveerimiseks tüümiani või muid ürte

Valmistamine

    1. Peedikreemiga ja brie juustuga rukkinööpide valmistamist alusta peedikreemi tegemisest. Tõsta üks suurem või paar väiksemat keedetud või aurutatud peeti köögikombaini. Lisa toorjuust, soovi korral ka veidi mädarõigast ja soola ning pipart. Surista kõik ühtlaseks kreemiks.

    2. Täida selle kreemiga rukkinööbid ja aseta sinna peale tükike brie juustu.

    3. Viimistle tüümiani või muu ürdioksaga.

    Serveeringust piisab 4-le inimesele.

Suupistelaua joogisaatjaks on igati hea valik Cremant vahuvein. Proovi näiteks Joogikultuuri e-poes enimmüüdud Cave De Lugny Cremant De Bourgogne Brut vahuveini. Tegemist on värske ja kergelt mineraalse alatooniga vahuveiniga, mille maitse on heas tasakaalus, ollles värske, kuid kandes taustal ka kerget röstisust ja pähklisust.


Toggle Nav