Pestokattega tallefilee küüslaugu-kartulipüreega

Päikesekuivatatud tomatitega tuunitud pestokate annab tallelihale põneva maitse.

Tomatipesto kate:

Ingredients for 1 person

  • 1 dl päikesekuivatatud tomatid

  • 1 dl maitsestamata majoneesi

  • 0,5 dl hakitud murulauku

  • 0,5 dl hakitud basiilikut

  • 2 purustatud küüslauguküünt

  • 1 spl Dijoni sinepit

  • 2 spl riivitud parmesani

  • musta pipart

Küüslaugu kartulipüree:

Ingredients for 1 person

  • 800 g jahust kartulit

  • 3 dl vahukoort

  • 1 dl kartulikeeduvett

  • 6 küüslaugu küünt

  • 1 tüümianioks

  • 100 gr võid

Preparation

    1. Eemaldage päikesekuivatatud tomatitelt hoolikalt majapidamispaberi abil õli ja lõigake õhukesteks viiludeks. Hakkige murulauk, basiilik ja küüslauk peeneks ning riivige parmesan. Segage kõik kausis kokku.

    2. Pruunistage tallefilee pannil mõlemalt poolelt ning maitsestage musta pipra ja soolaga. Tõstke filee ahjupannile ja katke ühtlase kihina tomatipesto seguga.

    3. Küpsetage ahjus 200 kraadi juures 8–10 minutit ja laske seejärel enne serveerimist lihal u 5 minutit puhata. Nii jääb vedelik lihasse ja selle maitse on parem.

    4. Küüslaugu-kartulipüree jaoks koorige kartulid ja keetke pehmeks. Purustage pehmed kartulid püreeks.

    5. Laske muud ained potis keema ja lisage kartulitele. Seejärel segage ained ühtlaseks püreeks.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress