Piparkoogipõhjal jäätisekook kõrvitsaga

Jõulutunde loomiseks sobib see kook just kõige paremini.

Põhi

Ingredients for 1 person

  • 200 g piparkooke

  • 80 g võid (sulatatud)

Täidis

Ingredients for 1 person

  • 300 g toasooja toorjuustu

  • 4 dl vahukoort

  • 2 dl kõrvitsapüreed

  • 390 g suhkruga kondenspiima (üks plekkpurk)

  • 1 tl riivitud apelsinikoort ja julge sorts apelsinimahla

  • u 4 sl pohla- või jõhvikamoosi

  • peotäis (külmutatud) pohli või jõhvikaid

Preparation

    1. Purusta piparkoogid köögikombainis ja sega lõpuks sekka või.

    2. Kinnita 28 cm läbimõõduga vedrukinnitusega koogivorm koos küpsetuspaberiga - aseta küpsetuspaber vormi põhjale ja kinnita vorm nii, et paber põhja ja külgede vahelt välja jääb piiluma - nii on kooki hiljem lihtne alusele tõsta ning samas kindlustab see vedela kreemimassi vormis püsimise. Pressi küpsise-võisegu võimalikult ühtlaselt vormi põhja.

    3. Vala toorjuust ja vahukoor kaussi ning vahusta kuni segu on kreemjas ja kohev.

    4. Teises kausis sega kokku kõrvitsapüree, apelsinikoor ja -mahl ning kondenspiim. Lisa vahukoore-toorjuustusegu ja klopi ühtlaseks.

    5. Vala kreem koogivormi piparkoogipõhjale. Tõsta teelusikaga koogi erinevatesse punktidesse moos ja tõmba hambatikuga kenad punased viirud üle koogi. Aseta kook jääkappi vähemalt neljaks tunniks.

    6. Kui kook on täiesti läbi külmunud, lase sellel peale sügavkülmast välja võtmist u 10 minutit vormis seista, siis tõsta alusele ja oota söömisega veel u 20 minutit, kuni kook on kreemjamaks ja kergemini lõigatavamaks muutunud.

    7. Serveerimisel võid koogile puistata ka peotäie pohli või jõhvikaid, olenevalt sellest, mis moos kasutusel oli.

    8. Kõrvitsapüree saad, kui lõikad nii 0,5 kg kõrvitsat koos koorega seibideks ja lased 180-kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud plaadil u 30 minutit küpseda. Jahuta, emalda viljaliha koorelt (küpsenud kõrvitsa puhul on see lihtsam kui toore kõrvitsa koorimine) ja püreeri kas kombainis või saumikseri abil.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress