Põdraraguu

Põdraliha on maitsev ja mis võiks olla naturaalsem kui põder!

Ingredients for 1 person

  • 600 g põdra- või veisepraadi

  • 3 dl punast veini

  • 1/2 dl sojakastet

  • 1 sibul

  • 20 tera musta pipart

  • 12 kuivatatud kadakamarja

  • 1 loorberileht

  • 2 spl võid, margariini või õli

  • umbes 4 dl vett

  • 1/2 lihapuljongikuubikut

  • 2 porgandit

  • 1 spl võid, margariini või õli

  • 100 g värskeid metsaseeni

  • 12 pärlsibulat

  • 2 spl mustsõstramahla

  • 1 dl külma vett + 3 spl nisujahu

  • 1 purk hapukoort

Preparation

    1. Lõigake esmalt põdrapraad u 5 cm suurusteks tükkideks.

    2. Mõõtke laiemasse vormi punast veini, sojakastet, hakitud sibulat, musta pipart, kadakamarju ja loorberilehti. Pange seejärel lihatükid leeme sisse. Katke vorm kilega ja laske külmikus 1 ööpäev laagerduda.

    3. Võtke lihatükid leemest välja ja kurnake leem läbi sõela. Kuumutage pannil rasv ja pruunistage selles kergelt lihatükke. Pange liha potti. Loputage pann veega ja kallake vesi samuti potti.

    4. Lisage potti kurnatud maitseleem ja pool lihapuljongi kuubikut. Hautage kaane all üks tund. Lisage vajaduse korral vett. Vett peab olema nii palju, et komponendid oleksid kaetud. Tunni möödudes lisage porganditükid ja poolitatud küüslauk. Keetke veel 20 minutit.

    5. Kuumutage pannil rasv ja pruunistage selles kergelt seened. Lisage seened, pärlsibulad ja mustsõstramahl potti. Lisage veel ka vesi ja nisujahu. Segage ja keetke 5 minutit.

    6. Kontrollige maitset ja vajaduse korral lisage soola. Lõpetuseks lisage hapukoor ja segage läbi.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress