Põhibooli retsept

Bool on kerge ja karastav jook kuumal suvepäeval!

Nõuandeid õnnestunud booli valmistamiseks

Koostisosad

  • 1 pdl kanget alkoholi (50 cl)

  • 1 pdl magusat alkoholi (nt likööri) (50 cl)

  • 1 l mahla

  • 1,5-2 l gaseeritud jooki

Valmistamine

    1. Booli valmistamisel eelista alati selgeid maitseid. Väga lihtne maitsekombinatsioon on näiteks ühe marja ja ühe troopilise puuvilja bool.

    2. Bool ei tohiks olla liiga magus, enamusele maitseb puuviljaselt värske jook. Booli kõrvale võib serveerida laimi- või sidruniviile, mille abil saab igaüks ise boolile hapukust lisada.

    3. Jahuta õigeaegselt kõik booli koostiosad. Booli tuleks panna ka rohkesti jääd, et see jahe püsiks.

    4. Boolile lisatava jää võib valmistada maitsetega sobivast mahlast. Niimoodi ei muuda sulav jää booli vesiseks, vaid pigem maitsekamaks.

    5. Booli plaanimisel on hea eelnevalt teada üritusel osalejate arvu. Mõõda ära, kui palju booli mahub ühte anumasse ja sorteeri ühe anuma koostisosad eelnevalt eraldi valmis. Sel viisil on lihtne peo käigus uus bool valmis segada.

    6. Ühe portsjonina inimese kohta tuleb arvestada 1,5–2 dl booli. Sõltuvalt pakutavatest jookidest tuleks arvestada 2–3 portsjonit inimese kohta.

    7. Juuresolevate retseptide järgi saab lihtsalt nende koguseid kahekordistades või jagades valmistada just teile sobiva koguse booli.

    8. Autojuhtidele või teistele alkoholi mitte eelistavatele külalistele valmista alkoholivabad joogid. Booli kausi kõrvale võib näiteks asetada S.Pellegrino mineraalvett. Mineraalvesi lisab ka boolile särtsu.

    9. Kaunistamisel on piiriks vaid sinu enda fantaasia!


Toggle Nav