Põhibooli retsept

Bool on kerge jook kuumal suvepäeval!

Nõuandeid õnnestunud booli valmistamiseks

Koostisosad

  • 1 pdl kanget alkoholi (50 cl)

  • 1 pdl magusat alkoholi (nt likööri) (50 cl)

  • 1 l mahla

  • 1,5-2 l gaseeritud jooki

Valmistamine

    1. Eelistage selgeid maitseid. Väga lihtne maitsekombinatsioon on näiteks ühe marja ja ühe troopilise puuvilja bool.

    2. Bool ei tohiks olla liiga magus, enamusele maitseb puuviljaselt värske jook. Booli kõrvale võib serveerida laimi- või sidruniviile, mille abil saab igaüks ise boolile hapukust lisada.

    3. Jahutage õigeaegselt kõik booli koostiosad. Booli tuleks panna ka rohkesti jääd, et see jahe püsiks.

    4. Boolile lisatava jää võib valmistada maitsetega sobivast mahlast. Niimoodi ei muuda sulav jää booli vesiseks, vaid pigem maitsekamaks.

    5. Booli plaanimisel on hea eelnevalt teada üritusel osalejate arvu. Mõõtke ära, kui palju booli mahub ühte anumasse ja sorteerige ühe anuma koostisosad eelnevalt eraldi valmis. Sel viisil on lihtne peo käigus uus bool valmis segada.

    6. Ühe portsjonina inimese kohta tuleb arvestada 1,5–2 dl booli. Sõltuvalt pakutavatest jookidest tuleks arvestada 2–3 portsjonit inimese kohta.

    7. Juuresolevate retseptide järgi saate lihtsalt nende koguseid kahekordistades või jagades valmistada just teile sobiva koguse booli.

    8. Autojuhtidele või teistele alkoholi mitte eelistavatele külalistele valmistage alkoholivabad joogid. Booli kausi kõrvale võite näiteks asetada S.Pellegrino mineraalvett. Mineraalvesi lisab ka boolile särtsu.

    9. Kaunistamisel on piiriks vaid teie enda fantaasia!


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress