Põhjapõdravaht saareleivaga
Koostisosad
PÕHJAPÕDRAVAHT
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl koort
100 g hakitud põhjapõdraliha
soola
musta pipart
1 spl hakitud tüümiani
1 spl marineeritud kurki
pohli või jõhvikaid
tüümiani
SAARELEIB
1 l hapupiima
75 g pärmi
3 dl siirupit
3 dl õllelinnaseid
3 dl nisukliisid
3 dl rukkijahu
1 spl soola
10 dl nisujahu
2 spl võid vormide määrimiseks
Valmistamine
Segage vahu komponendid mikseris pastaks ja tõstke kondiitrikotti.
Lõigake saareleibadest väikseid ümmargusi või nelinurkseid tükke ja pritsige leibadele vahtu.
Kaunistage jõhvikate või pohlade ning tüümianiga.
Serveerige Blossa glögi või kvaliteetse Hispaania vahuveini cava’ga.
Saareleib: soojendage hapupiim käesoojaks ja segage hulka murendatud pärm ja sool.
Segage juurde siirup, õllelinnased, nisukliid, rukkijahu ja nisujahu. Laske tainal poolteist tundi kerkida.
Määrige kaks kaheliitrist piklikku ja kõrgete servadega leiva- või koogivormi võiga. Jagage tainas vormidesse.
Küpsetage leibasid ahjus kõige madalamal tasandil 175 kraadi juures u 2 tundi.