Poke Bowl
Põhi:
Koostisosad
100 gr sushiriis
200 gr vesi
25 gr riisiäädikas
2 tl suhkur
1 tl lauasool
Lisandid:
Koostisosad
110 gr lõhefilee
60 gr punane kapsas
70 wakame salat
40 gr edemame oad
20 gr marineeritud ingver
Kaste ja marinaad:
Koostisosad
60 gr majonees
30 gr sidrunimahl
2 spl Santa Maria sojakaste
2 spl Santa Maria Sriracha
1 spl Santa Maria Wasabi&Sesame segu
2 spl seesamiseemneõli
Sushi äädikas/Mirini
Sool/pipar
Kaunistuseks:
Koostisosad
Santa Maria Wasabi&Sesame segu
Värske koriander
Sibulahelbed
Valmistamine
Loputa sushiriis jooksva vee all ning tõsta potti maitsestamata vette, keeda 15-20 minutit, kuni riis on valmis (seest krõmps, pealt pehme).
Sega kokku riisiäädikas, suhkur ja sool ning sega, kuni maitseainete lahustumiseni.
Vala riisiäädikasegu üle riisi ning sega, jäta täielikult jahtuma!
Lõika lõhefileest umbes 1x1cm kuubikud, maitsesta seesamiseemneõli, sojakastme, 20 gr sidrunimahla, 1 spl Sriracha ja miriniga ning puista üle ka seesamiseemneid, sega läbi ja tõsta külmkappi maitsestuma.
Viiluta kapsas (soovi korral ka muid köögivilju – porgand, redis, kurk) ja soovi korral maitsesta soola ja miriniga. Jäta samuti maitsestuma.
Kastme jaoks sega kokku majonees, 35 gr Srirachat, 5 gr soja ja 10 gr sidrunimahla.
Komplekteeri salat endale sobivalt – põhja riis, peale lõhe, köögiviljad, kaste, seesamiseemned ning värske koriander.
Serveeri!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.