Poke Bowl

Teeme ise Poke Bowl'i - see on imelihtne!

Põhi:

Koostisosad

  • 100 gr sushiriis

  • 200 gr vesi

  • 25 gr riisiäädikas

  • 2 tl suhkur

  • 1 tl lauasool

Lisandid:

Koostisosad

  • 110 gr lõhefilee

  • 60 gr punane kapsas

  • 70 wakame salat

  • 40 gr edemame oad

  • 20 gr marineeritud ingver

Kaste ja marinaad:

Koostisosad

  • 60 gr majonees

  • 30 gr sidrunimahl

  • 2 spl Santa Maria sojakaste

  • 2 spl Santa Maria Sriracha

  • 1 spl Santa Maria Wasabi&Sesame segu

  • 2 spl seesamiseemneõli

  • Sushi äädikas/Mirini

  • Sool/pipar

Kaunistuseks:

Koostisosad

  • Santa Maria Wasabi&Sesame segu

  • Värske koriander

  • Sibulahelbed

Valmistamine

    1. Loputa sushiriis jooksva vee all ning tõsta potti maitsestamata vette, keeda 15-20 minutit, kuni riis on valmis (seest krõmps, pealt pehme).

    2. Sega kokku riisiäädikas, suhkur ja sool ning sega, kuni maitseainete lahustumiseni.

    3. Vala riisiäädikasegu üle riisi ning sega, jäta täielikult jahtuma!

    4. Lõika lõhefileest umbes 1x1cm kuubikud, maitsesta seesamiseemneõli, sojakastme, 20 gr sidrunimahla, 1 spl Sriracha ja miriniga ning puista üle ka seesamiseemneid, sega läbi ja tõsta külmkappi maitsestuma.

    5. Viiluta kapsas (soovi korral ka muid köögivilju – porgand, redis, kurk) ja soovi korral maitsesta soola ja miriniga. Jäta samuti maitsestuma.

    6. Kastme jaoks sega kokku majonees, 35 gr Srirachat, 5 gr soja ja 10 gr sidrunimahla.

    7. Komplekteeri salat endale sobivalt – põhja riis, peale lõhe, köögiviljad, kaste, seesamiseemned ning värske koriander.

    8. Serveeri!


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress