Porgandikook

Mahlane porgandikook toorjuustukreemiga.

Põhi

Ingredients for 1 person

  • 180ml rapsiõli

  • 375 gr suhkrut

  • 360 gr jahu

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 1 tl söögisoodat

  • 11/2 tl jahvatatud kaneeli

  • 1/2 tl jahvatatud ingverit

  • 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit

  • 1/2 tl Himaalaja soola

  • 4 M-suuruses muna toatemperatuuril

  • 100 grammi magustamata õunakastet

  • ½ vanilljekauna seemned

  • 325 gr värskelt riivitud porgandit

  • 75 gr Kreeka pähkleid

  • 125 gr Appleton Estate rummi

Toorjuustukreem

Ingredients for 1 person

  • 150 gr toasooja võid

  • 100 gr (tuhk)suhkrut

  • 800 gr toorjuustu

  • ½ vaniljekauna seemned

  • 60 gr Grand Marnier

Valmistamine

Preparation

    1. Riivi porgand ning lisa sellele sool, sega läbi ja jäta kõrvale seisma.

    2. Pane miksrikaussi õli ning suhkur ning pane vahustama.

    3. Sega kokku kõik ülejäänud kuivained ning vispelda, kuni segu on õhuline.

    4. Lisa õlisegule ükshaaval munad ning vahusta kuni tekib tugevam vaht, seejärel lisa õunakaste.

    5. Sega kuivad ja märjad koostisosad. Viimasena lisa porgand, pähklid ning rumm.

    6. Küpseta 180°C ahjus 30-35 minutit või vastavalt vajadusele.

    7. Võta koogid ahjust ning jäta jahtuma.

    8. Toorjuustukreemi jaoks lisa või ning (tuhk)suhkur mikserisse ning vahusta kuni või muutub kreemjaks.

    9. Lisa toasoe toorjuust ning sega uuesti läbi.

    10. Viimasena lisa vaniljekauna seemned ning Grand Marnier ning sega viimast korda läbi.

    11. Lõika koogipõhjad pooleks ning lõpeta koogi valmistamine, igale kihile tõsta peale toorjuustu ja serveeri meelepäraselt.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress