Porgandikook
Põhi
Koostisosad
180ml rapsiõli
375 gr suhkrut
360 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
11/2 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
1/2 tl Himaalaja soola
4 M-suuruses muna toatemperatuuril
100 grammi magustamata õunakastet
½ vanilljekauna seemned
325 gr värskelt riivitud porgandit
75 gr Kreeka pähkleid
125 gr Appleton Estate rummi
Toorjuustukreem
Koostisosad
150 gr toasooja võid
100 gr (tuhk)suhkrut
800 gr toorjuustu
½ vaniljekauna seemned
60 gr Grand Marnier
Valmistamine
Valmistamine
Riivi porgand ning lisa sellele sool, sega läbi ja jäta kõrvale seisma.
Pane miksrikaussi õli ning suhkur ning pane vahustama.
Sega kokku kõik ülejäänud kuivained ning vispelda, kuni segu on õhuline.
Lisa õlisegule ükshaaval munad ning vahusta kuni tekib tugevam vaht, seejärel lisa õunakaste.
Sega kuivad ja märjad koostisosad. Viimasena lisa porgand, pähklid ning rumm.
Küpseta 180°C ahjus 30-35 minutit või vastavalt vajadusele.
Võta koogid ahjust ning jäta jahtuma.
Toorjuustukreemi jaoks lisa või ning (tuhk)suhkur mikserisse ning vahusta kuni või muutub kreemjaks.
Lisa toasoe toorjuust ning sega uuesti läbi.
Viimasena lisa vaniljekauna seemned ning Grand Marnier ning sega viimast korda läbi.
Lõika koogipõhjad pooleks ning lõpeta koogi valmistamine, igale kihile tõsta peale toorjuustu ja serveeri meelepäraselt.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.