Punases veinis pirnid šokolaadiga
Pirnid punases veinis
Koostisosad
750 ml punast veini
500 ml vett
250 g suhkrut
2 tähtaniisi
10 kardemonikauna
1 kaneelipulk
4 kõvemat sorti pirni
Šokolaadikaste
Koostisosad
100 g tumedat šokolaadi
100 ml täisrasvast piima (3% või rohkem)
Valmistamine
Vala vein, vesi ja suhkur potti, mis mahutaks ka 4 pirni. Lisa vürtsid ja lase keema.
Senikaua koori pirnid, aga jäta varred külge. Eemalda südamik ja lõika teisest otsast viil ära niimoodi, et pirn püsiks püsti.
Tõsta pirnid potti punase veini siirupisse ja keeda madalal kuumusel umbes 1 tund. Kontrolli aegajalt pirnide pehmust - nad peaksid olema pehmed, kuid ei tohiks laguneda. Lase pirnidel jahtuda ja tõsta ööseks külmikusse.
Tõsta pirnid piisavalt enne serveerimist külmast välja, et nad oleksid toatemperatuuril. Tõsta pirnid püstises asendis serveerimistaldrikutele ja ujuta üle vürtsika siirupiga.
Sulata šokolaad vesivannil ning nirista piim segades juurde. Kata pirnid šokolaadikastmega ning pane ka ülejäänud kaste ja siirup lauale nende jaoks, kes soovivad juurde võtta.
Retsept on pärit Itaalia veinitootja Masi kodulehelt.