Punases veinis pirnid šokolaadiga

Itaalia Masi punase veiniga valmistatud pirnid mis kaetud sokolaadiga on heaks lõpuks pidulikule õhtusöögile

Pirnid punases veinis

Koostisosad

  • 750 ml punast veini

  • 500 ml vett

  • 250 g suhkrut

  • 2 tähtaniisi

  • 10 kardemonikauna

  • 1 kaneelipulk

  • 4 kõvemat sorti pirni

Šokolaadikaste

Koostisosad

  • 100 g tumedat šokolaadi

  • 100 ml täisrasvast piima (3% või rohkem)

Valmistamine

    1. Vala vein, vesi ja suhkur potti, mis mahutaks ka 4 pirni. Lisa vürtsid ja lase keema.

    2. Senikaua koori pirnid, aga jäta varred külge. Eemalda südamik ja lõika teisest otsast viil ära niimoodi, et pirn püsiks püsti.

    3. Tõsta pirnid potti punase veini siirupisse ja keeda madalal kuumusel umbes 1 tund. Kontrolli aegajalt pirnide pehmust - nad peaksid olema pehmed, kuid ei tohiks laguneda. Lase pirnidel jahtuda ja tõsta ööseks külmikusse.

    4. Tõsta pirnid piisavalt enne serveerimist külmast välja, et nad oleksid toatemperatuuril. Tõsta pirnid püstises asendis serveerimistaldrikutele ja ujuta üle vürtsika siirupiga.

    5. Sulata šokolaad vesivannil ning nirista piim segades juurde. Kata pirnid šokolaadikastmega ning pane ka ülejäänud kaste ja siirup lauale nende jaoks, kes soovivad juurde võtta.

Retsept on pärit Itaalia veinitootja Masi kodulehelt.


Toggle Nav