Raventós I Blanc on vanim veinimaja Euroopas, mis on olnud ühe pere omanduses kuni tänaseni. 1872. aastal alustati Cava valmistamist, kasutati ainult kohalikke marju ja piirkonna autentsust. Tänaseks on Raventós loobunud oma toodetel cava nimest ning esil on filosoofia, et toodetav vahuvein sobib hästi alternatiiviks šampanjale
Maitseomadused
Aroomis on tajuda esmalt tsitruselisi, isegi kirssi. Samas on tunda ka kollaseid lilli ja küpset õuna. Maitselt täidlane, kuid delikaatne, veinilik, peene happesusega ja greibi järelmaitsega.
Tootmine
Raventos I Blanc Textures De Pedra viinamarjad pärinevad 250m kõrguselt Vinya Més Alta orgaanilistelt põllult: 35 aasta vanustelt puudelt. Puid ei kasteta, v.a Macabeu sorti. Käsitsi korje. Baasveini kääritatakse 17C – 21C juures 9 – 15 päeva, malolaktilist fermentatsiooni ei tehta. Teine fermentatsioon pudelis 48 kuu jooksul, pudelite käsitsi tantsitamine. Jääksuhkur kõigest 1,5g /l kohta – Brut Nature Cava tüüp. Toodeti 7900 pdl.
Serveerimissoovitus
Suurepärane aperitiiv. Sobib hästi mereandide, kalaroogade ja austrite kõrvale. Enne serveerimist hoida pudelit vähemalt 1 tund horisontaalasendis 4-6 °C juures.Avadeshoia jahutatud pudelit 45 °nurga all, eemalda aeglaselt kork ning vala koheselt pokaalidesse. Soovitatav serveerimistemperatuur 5-6°C juures.
Rohkem infot
Nende ajalugu ulatub aastasse 1497 - 5 sajandit veinivalmistamist! Raventose perekond omab 44 põldu, need kõik on biodünaamilised ja mille pinnas on 16 miljonit aastat vana.