Renault Cognac

Renault konjakimaja toodab kvaliteetkonjakeid juba aastast 1835 ning on kuulus oma legendaarse Carte Noire segu poolest, mis on kvaliteedietaloniks kogu maailma konjakiekspertidele.

Renault konjakimaja loodi 1835 Jean Antonin Renault poolt Cognac’i linnas. Jean Antonin oli suur reisimees ja innovaator. Oma jälje konjakitootmise arengusse on ta jätnud sellega, et oli esimene konjakivalmistaja, kes tarnis oma jooki pudelites, mis tagasid konjaki algupärase maitse ja hõrgu aroomi säilimise. 

Pouring cognac to glass with pipette

Renault stiil

Renault konjakid on tuntud oma unikaalse stiili poolest, olles tõeliselt rikkaliku ja puuviljase maitsega. Maheda ning ümara maitsega konjakites on täiuslikus tasakaalus puuviljasus, vürtsikus ja puidusus. Enamus konjakite puhul reeglina domineerib üks nendest kolmest maitsest. Renault stiili mõjutab enim oskuslik konjakisegamine. 

Renault konjakimeister David Croizet

Täiusliku konjaki valmistamisel on tähtsaim osa segamine. Eri aastakäikudest ja istandustest pärit eaux-de-vie`de seast õige valiku leidmisel on ääretult tähtis konjakimeistri kogemus, intuitsioon ja kirg.

Konjakimeister valib Renault' jaoks hoolega välja nii viinamarjaistandused kui ka viinaköögid, et tagada kvaliteetsete konjakite valmistamiseks parim eau-de-vie. 

Renault`keldrites on umbes 5000 barrelit eaux-de-vie`d ning aroomipalett on tohutu – täiusliku maitse- ja aroomitasakaalu loomine on meisterlikkuse kõrgeim tase. 

Laagerdumine on hädavajalik, et eau-de-vie muutuks konjakiks. Protsess algab uutes vaatides ning kuue kuu pärast valatakse eau-de-vie vanematesse vaatidesse, kus laagerdumise protsess kestab kuni 50 aastat. Renault' konjakid laagerduvad püttseppade käsitsi meisterdatud vaatides. 

Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress