Amarula porgandikook

Mahlast porgandikooki võid vabalt pakkuda ka neile, kes muidu porgandist ei hooli.
8+ IN
+ 60 MIN
Magustoit
Magustoit
Lisa nimekirja
Kook
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 tl söögisoodat
1 sl piparkoogimaitseainet
1 tl soola
4 suurt taosooja muna
300 ml õli
300 g peensuhkrut
500 ml riivitud porgandit
250 ml purustatud ananassi või riivitu hapukat õuna
250 ml hakitud pekanipähkleid
60 ml Amarula Cream likööri
125 ml aprikoosimoosi
purustatud Maria küpsiseid
Kate
60 g võid
250 g sõelutud puudersuhkrut
15 ml Amarula Cream likööri
125 g kohupiimakreemi või toorjuustu
1. Sõelu kuivained 2 korda läbi.
2. Vahusta munad mikseriga tugevaks vahuks, lisa järk-järgult suhkrut vahustades nii kaua kuni segu on väga tihe (umbes 3 minutit).
3. Lisa aeglaselt õli ja vahusta veel 2 minutit.
4. Lisa riivitud porgandid, purustatud ananass, pähklid, Amarula Cream, aprikoosimoos ja sega taigen käsitsi läbi.
5. Lisa kuivained ning sega veelkord õrnalt läbi.
6. Määri 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga, puista üle purustatud Marie küpsisepuruga ning vala taigen vormi.
7. Küpseta 180-190-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit. Lase koogil enne vormist väljavõtmist 10 minutit jahtuda.
8. Katte valmistamiseks vahusta või lisades järk-järgult puudersuhkur.
9. Sega õrnalt sisse Amarula Cream ja kohupiimakreem või toorjuust. Ära ülevahusta, sest see võib muuta kreemi vesiseks.
10. Kaunista kook suhkrustatud ananassitükkide ja hakitud pekanipähklitega.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH