BBQ broileritiivad tomati-mozzarellasalatiga
Aki Wahlman: "Wings ehk tiivad ja ribs ehk ribid on parim grillitooraine, sest luu kõrval olev liha on alati kõige maitsvam."
Broileritiivad ja BBQ-marinaad
1 kg broileritiibu
2 spl rapsiõli
1 küüslaugu küüs
1 tl Dijoni sinepit
1 spl Worcestershire kastet
3/4 dl siirupit või roosuhkrut
3/4 dl Chill Out Sunset või muud punast veini
1/2 dl tomatipüreed
1/2 tl soola
musta pipart
TOMATI-MOZZARELLASALAT
200 g minimahetomat
tüümiani, soola ja oliiviõli
2 tk pühvli-mozzarellat
1. Kuumutage potis õli ja lisage sellele küüslauk ning laske õlis pehmeneda. Pärast seda lisage juurde ülejäänud ained ehk sinep, Worcestershire kaste, siirup, punane vein, tomatipüree, sool ja pipar. Laske vaikselt ilma kaaneta 15 minutit keeda ning jahutage.
2. Segage marinaad kausis broileritiibadega ja pange kauss vähemalt kolmeks tunniks külmkappi.
3. Grillige marineeritud tiibu umbes 15 minutit. Pöörake tiibu piisavalt sageli, et need ei kõrbeks, vaid saaks kauni kuldpruuni värvi.
4. Tomati-mozzarellasalati valmistamiseks lõigake tomatid pooleks ja pange ahjuplaadile lõikepinnaga allapoole. Maitsestage tomateid soola, õli ja tüümianiga.
5. Küpsetage tomateid ahjus 120 kraadi juures 1,5 tundi.
6. Pange valmis tomatid taldrikutele ja rebige peale suuremaid juustutükke.