Beef Wellington

Küpsetatud veisefilee lehttaignas - kuulus veiseroog maailmas!
4 IN
45-60 MIN
Veis
Veis
Lisa nimekirja
Duxelles ehk seenepasteet:
150 gr kukeseeni
100 gr šampinjone/metsaseeni/puravikku
1 väiksem valge sibul
2 küüslauguküünt
Soola/pipart
15 gr oliiviõli
30 gr võid
2 vart värsket rosmariini
Väike peotäis värsket tüümiani
Veis:
2 veisefilee medaljoni (~200-250gr)
4 küüslauguküünt
2 vars rosmariini
8 vart tüümiani
30 gr õli
30 gr võid
3 tl Dijoni sinepit
2 õhukest viilu peekonit, sinki või pancettat
Krepid:
150gr täispiima
1 muna
35 gr jahu
Not peensoola
Veidi õli
Lehttaigen:
Ettevalmistatud lehttaigen
Soolahelbeid
Veidi jahu
1 muna määrimiseks
1. Sega kokku krepitaigen - piim, muna, jahu ning sool! Ning jäta hetkeks seisma.
2. Samal ajal kuumuta pann veidikese oliiviõliga keskmisel kuumusel ning prae krepid ükshaaval. Krepi tegemiseks vala väike kogus taigent pannile ning kalluta panni õhus, kuni pann on taignaga täielikult kaetud.
3. Duxelles jaoks haki peeneks sibul ning prae õli-või segus, kuni klaasjad ning lisa tambitud rosmariin ja tüümian.
4. Samal ajal haki puhastatud seened võimalikult väikesteks tükkideks (võid seda teha ka köögikombainis). Lisa sibulale.
5. Prae seeni kuni vedelik on välja tulnud ja aurustunud, seejärel maitsesta küüslauguga ning prae kuni seeni on umbes poole vähemaks jäänud, maitsesta soola/pipraga – jahuta!
6. Kui seenepasteet on valmis, võta ette veisefilee – kuivata köögipaberiga ning maitsesta mõlemalt poolt ohtralt värskelt jahvatatud soola ja pipraga ning patsuta liha sisse.
7. Pane duxelles’i pannile uuesti õli ning kuumuta keskmisest kõrgemal kuumusel kuni õli on kuum. Lisa veisevilee, ürdid, ning või ning prae igast küljest 45 sekundit kuni minut, kuni on tekkinud ilus koorik.
8. Tõsta veis pannilt ära ning pintselda kohe Dijoni sinepiga korraliku kihina kokku.
9. Samal ajal rulli lahti lehttaigen – kui lehttaigen on rullitud, pane sinna peale krepp, krepile lisa duxelles ja peekon/sink. Kõige peale lisa veisefilee.
10. Rulli sink ümber veisefilee, seejärel krepp koos seenepasteetiga ning viimasena proovi panna lehttaigen ühtlaselt selle ümber. Kui soovid, võid teha ribastajaga ka kaunistuseks mõned ekstra triibud lehttaignast ning kaunistada sellega.
11. Klopi lahti üks muna ning pintselda taigen pealt munakollasega. Selle peale võid raputada ka sibulahelbeid.
12. Küpseta 200oC pöördõhuga ahjus ~15 minutit medium rare, 17 minutit mediumi ning 19-20 minutit well-done liha jaoks. Peale küpsemist võta liha ahjust välja ning lase seista 3-5 minutit ning serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks punaveinikastmega.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.
Vaata videost täpsemalt, kuidas valmib kuulus veiseroog!
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi