Bobotie – Lõuna-Aafrika makaronivorm

4 IN
45-60 MIN
Pasta
Pasta
Lammas
Lammas
Lisa nimekirja
Bobotie
2 sibulat
2 küüslauguküünt purustatud
2 spl õli
1 spl võid
1 spl karripulbrit
1 tl kurkumit
2 spl valge veini äädikat
1 spl suhkrut
1 spl koriandripulbrit
1/2 tl purustatud vürtsi
3 viilu röstsaia tükeldatult
2,5 dl piima
1 kg lambahakkliha (või 500 g lambahakkliha ja 500 g veise hakkliha)
3 kanamuna
1 dl rosinaid
1,5–2 dl chutney’t
1,5 tl soola
ühe sidruni koor
2 loorberilehte
1 dl mandlilaaste
Kollane riis
1,2 l vett
1 spl suhkrut
1 spl kurkumit
soola
2 spl võid
1 kaneelipulk
2 tl sidrunikoort
5 dl riisi
Tomatisambal
1 hakitud sibul
3 hakitud ploomtomatit
2 tl hakitud peterselli
2 spl hakitud koriandrit
1 spl suhkrut
1 spl veiniäädikat
soola, pipart ja sidrunimahla
1. Soojendage ahi 200 kraadini. Hakkige sibul ja kuumutage seda pannil koos purustatud küüslauguga või ja õli segus. Lisage karri ja kurkum. Segage ja laske pisut küpseda. Lisage äädikas, suhkur, koriander ja vürts.
2. Pange peenestatud leivaviilud piima sisse ja laske paisuda. Pange liha suuremale praepannile. Lisage 1 dl vett ja küpsetage umbes 5 minutit. Pressige piim leivast välja, kuid hoidke piim alles. Lisage leib, sibul, rosinad, chutney, sool ja peenestatud sidrunikoor.
3. Pange kõik ained ahjuvormi, lisage loorberilehed ja mandlilaastud. Segage munad piima sisse ja kallake lihamassile. Küpsetage ahjus 35–40 min. Serveerige riisi, chutney ja tomatisambal'iga.
4. Kollase riisi valmisamiseks pange kõik komponendid peale riisi potti ja segage korralikult.
5. Lisage ka riis, pange kaas peale ja keetke paarkümmend minutit. Kallake vesi ära ja serveerige.
6. Tomatisambal: segage ained omavahel ning maitsestage soola ja pipraga.
Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi