Bobotie – Lõuna-Aafrika makaronivorm

Bobotie

Koostisosad

  • 2 sibulat

  • 2 küüslauguküünt purustatud

  • 2 spl õli

  • 1 spl võid

  • 1 spl karripulbrit

  • 1 tl kurkumit

  • 2 spl valge veini äädikat

  • 1 spl suhkrut

  • 1 spl koriandripulbrit

  • 1/2 tl purustatud vürtsi

  • 3 viilu röstsaia tükeldatult

  • 2,5 dl piima

  • 1 kg lambahakkliha (või 500 g lambahakkliha ja 500 g veise hakkliha)

  • 3 kanamuna

  • 1 dl rosinaid

  • 1,5–2 dl chutney’t

  • 1,5 tl soola

  • ühe sidruni koor

  • 2 loorberilehte

  • 1 dl mandlilaaste

Kollane riis

Koostisosad

  • 1,2 l vett

  • 1 spl suhkrut

  • 1 spl kurkumit

  • soola

  • 2 spl võid

  • 1 kaneelipulk

  • 2 tl sidrunikoort

  • 5 dl riisi

Tomatisambal

Koostisosad

  • 1 hakitud sibul

  • 3 hakitud ploomtomatit

  • 2 tl hakitud peterselli

  • 2 spl hakitud koriandrit

  • 1 spl suhkrut

  • 1 spl veiniäädikat

  • soola, pipart ja sidrunimahla

Valmistamine

    1. Soojendage ahi 200 kraadini. Hakkige sibul ja kuumutage seda pannil koos purustatud küüslauguga või ja õli segus. Lisage karri ja kurkum. Segage ja laske pisut küpseda. Lisage äädikas, suhkur, koriander ja vürts.

    2. Pange peenestatud leivaviilud piima sisse ja laske paisuda. Pange liha suuremale praepannile. Lisage 1 dl vett ja küpsetage umbes 5 minutit. Pressige piim leivast välja, kuid hoidke piim alles. Lisage leib, sibul, rosinad, chutney, sool ja peenestatud sidrunikoor.

    3. Pange kõik ained ahjuvormi, lisage loorberilehed ja mandlilaastud. Segage munad piima sisse ja kallake lihamassile. Küpsetage ahjus 35–40 min. Serveerige riisi, chutney ja tomatisambal'iga.

    4. Kollase riisi valmisamiseks pange kõik komponendid peale riisi potti ja segage korralikult.

    5. Lisage ka riis, pange kaas peale ja keetke paarkümmend minutit. Kallake vesi ära ja serveerige.

    6. Tomatisambal: segage ained omavahel ning maitsestage soola ja pipraga.


  1. joogikultuur/Two-Oceans-Shiraz-3L-Joogikultuur
    Two Oceans Shiraz BIB
    Lõuna-Aafrikast pärinevad Two Oceans veinid on saanud oma nime kahe ookeani järgi – India ja Atlandi. India ookeani soe ja Atlandi külm hoovus kohtuvad ja loovad unikaalse kliima, mis on väga sobilik värskete ja puuviljaste veinide valmistamiseks.
    12,99 €
    Laost otsas
Toggle Nav