Cape Malay karbid
Lõuna-Aafrika rannikul süüakse palju kala ja koorikloomi. Need teod on maitsestatud Cape Malay viisil ehk erinevate vürtside ja kookospiimaga.
1 kg karpe
1 sibul
3 mugulsibulat
2 spl värsket ingverit
oliiviõli küpsetamiseks
4 kartulit
2 spl karripulbrit
2 tl vürtsköömneid
1 1/2 dl Two Ocean Sauvignon Blanc veini
3 dl kookospiima
3 spl chutney’t
1 kaneelipulk
2 dl rammusat kalapuljongit
soola ja pipart
koriandrit
sidrunimahla
1. Puhastage karbid hoolikalt jooksva külma vee all. Visake halvaks läinud karbid ära. Koputage lahti olevaid karpe. Kui need sulguvad, on nad värsked. Lahti jäänud karbid visake kohe ära.
2. Koorige ja hakkige sibul, küüslauk ja ingver. Koorige ja tükeldage kartul kuubikuteks. Kuumutage potis oliiviõli ning lisage sibul, küüslauk, ingver, kartul ning karripulber ja vürtsköömen. Kuumutage hetkeks ja lisage hulka valge vein, kalapuljong, chutney, kookospiim ja kaneelikang. Maitsestage soola ja musta pipraga. Kontrollige maitset.
3. Laske keeda, kuni kartulid on pehmed. Lisage potti karbid. Pange potile kaas peale ja keetke karpe kaks minutit. Üldreegel on see, et karbid on valmis, kui neil servad avanevad.
4. Segage karpe ettevaatlikult ja lisage lõpetuseks riivitud sidrunikoort ja -mahla.
5. Laske karpidel enne serveerimist kuumas leemes mõni minut maitsestuda. Kaunistage koriandriga.

Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.