Dukkah-kana koriandrikastmega

6-8 IN
45-60 MIN
Lind
Lind
Lisa nimekirja
Dukkah-kana
1 terve broiler
2 spl tomatipüreed
1 spl oliiviõli
2 küüslauguküünt, purustatud
1 1/2 dl röstitud sarapuupähkleid
2 spl seesamiseemneid
1 spl vürtsköömneid
1/2 spl kuivatatud koriandrit
1/2 spl Cayenne’i pipart
1 spl paprikapulbrit
1/2 tl soola
Koriandri-jogurtikaste
Ühe laimi mahl
2-3 spl oliiviõli
2 dl Türgi jogurtit
1 küüslaugu küüs, purustatud
1 pott koriandrit
tšillit oma maitse järgi
soola ja pipart
1. Asetage broiler lõikelauale selg ülespoole. Poolitage see suure noa või kääride abil selgroo juurest. Seejärel tehke broiler nagu raamat lahti.
2. Segage tomatipüree, küüslauk ja oliiviõli ja hõõruge see broileri peale.
3. Valmistage dukkahmaitseainesegu: purustage suures uhmris sarapuupähklid, seesamiseemned, vürtsköömen, koriander, cayenne'i pipar, paprikapulber ja sool.
4. Hõõruge saadud segu põhjalikult broileri pinnale ja pange paariks tunniks külmkappi maitsestuma.
5. Võtke broiler välja toatemperatuurile.
6. Ajage grill kuumaks. Grillige keskmise kuumusega grillil esmalt nahaga pool all umbes 15 minutit ja pöörake seejärel ringi ja grillige veel ligikaudu 15 minutit või kuni liha on küps (sõltub grillist).
7. Liha küpsuse kontrollimiseks võite sellesse puutiku torgata. Kui välja tilkuv lihavedelik on läbipaistev, on kana küps. Vältige broileri üleküpsetamist.
8. Broilerit võib valmistada ka ahjus: soojendage pöördõhuga ahi 200 kraadini ja pange broiler ahjupannile. Küpsetage ahjus u 30 minutit. Lõpus lülitage sisse grillimisfunktsioon ja laske broileril pruunistuda. Kontrollige küpsust liha kõige paksemast kohast puutikuga. Kui väljatilkuv vedelik on läbipaistev, on kana küps.
9. Grillige samas ka poolikuid sidruneid ja erinevaid köögivilju ning serveerige söök koos koriandri-jogurtikastmega.
10. Koriandri-jogurtikastme valmistamiseks segage kõik ained saumiksri abil ja maitsestage oma maitse järgi. Pakkuge koos grillitud broileriga.
Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi