Grillitud lõhefilee aprikoosisalsaga

Lõuna-Aafrika rannikul süüakse palju grillitud kala, millele on lisatud erinevaid puuvilju ja keediseid.
6-8 IN
45-60 MIN
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Lisa nimekirja
Lõhe ja marinaad
600 g vikerforelli- või lõhefileed
2 spl oliiviõli
2 spl sojakastet
2 spl sidrunimahla
1 spl tumedat suhkrut
Aprikoosisalsa
2 aprikoosi (või nektariini), kuubikutena
3 rohelist sibulat õhukeste viiludena
1/2 punane paprika, kuubikutena
1/2 punane tšilli (oma maitse järgi), kuubikutena
1 spl sidrunioliiviõli (või oliiviõli ja sidrunimahla)
1/2 spl sojakastet
1 küüslauguküüs, purustatud
värsket koriandrit
sidrunimahla
1. Segage kokku marinaadi komponendid ja pange koos kalaga väiksemasse kilekotti. Sulgege kott tihedalt ja pange külmikusse paariks tunniks marineerima.
2. Tükeldage ja segage aprikoosisalsa komponendid. Laske külmikus tõmmata.
3. Võtke kala kotist välja ja asetage nahaga pool allapoole suuremale fooliumile. Tõstke fooliumi servad ülespoole, et kalarasv ei tilguks grillile. Grillige u 15 minutit või kuni kala on küps. Võite kala ka ahjus küpsetada temperatuuril 180 kraadi u 20–25 minutit.
4. Segage kokku aprikoosisalsa, tõstke see lusikaga kala peale ja kaunistage koriandriga.
Louise Merus
Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi