Grillitud meriforell ja kartulikakk

Kartulikakuke annab maitset ja ilmet kala- ja lihatoitude lisandina. Soovi korral võite riivitud kartulile lisada erinevaid juurvilju või seeni, et anda veelgi rohkem erinevaid varjundeid.
4 IN
15-30 MIN
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Lisa nimekirja
600 g forellifileed
4 tomatit
100 g suhkruherneid
400 g kartulit
soola
pipart
selitatud võid (kuumutage potis või kuni vadak hakkab eralduma, võtke pott tulelt – kasutage või läbipaistvat osa)
1. Riivige esmalt kartulid ja pigistage vedelik nt köögirätiku või marli abil hoolikalt välja.
2. Ajage pann eriti kuumaks, lisage sellele selitatud või ning nii palju riivitud kartulist, et sellest saaks suruda tiheda õhukese „pannkoogi“.
3. Küpsetage kuldpruuniks ja pöörake nt taldriku abil teine pool ning küpsetage ka see. Maitsestage soola ja pipraga.
4. Küpsetage kala samas selitatud võis nahk allpool peaaegu küpseks. Seejärel pöörake teine pool ja küpsetage veel minut.
5. Lõpetuseks viilutage herned ja tomatid ning kuumutage need pannil kiiresti läbi.
Joogisoovitus
Forelli ja kartulikakukeste juurde sobib ka punane vein, mida tuleks serveerida pisut jahutatult.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi