Hernerisoto suitsulihaga

Hernerisoto kõrvale sobib kergelt vürtsika noodiga Hutter Grüner Veltliner valge vein.
4 IN
30-45 MIN
Siga
Siga
Lammas
Lammas
Lisa nimekirja
50 gr või
2 spl õli
2 väikest sibul
300 gr herned
1l köögiviljapuljong
100 ml vahukoor
300 gr risoto riis
400 gr suitsuliha (kas siga v lammas)
150-200 ml Hutter Grüner Veltliner valge vein
30-40 gr parmesani juust
Värske münt
½ sidruni koor ning mahl
Himaalaja sool
Pipar
1. Lisa paksu põhjaga potti õli ning pool või kogusest.
2. Kui või on sulanud, lisa juurde sibul ning prae klaasjaks (madalal kuumusel).
3. Lisa juurde riis ja sega, kuni riis on ühtlaselt kaetud võiga.
4. Lisa valge vein, sega ning lase kogu veinil aurustada.
5. Kui vein on aurustunud, hakka väikse koguse kaupa lisama juurde puljongit. Enne puljongit juurde ei lisa, kui peaaegu kogu vedelik on aurustunud/riisi imendunud.
6. Samal ajal valmista hernepüree. Võta umbes pooled herned, pool peotäit värsket münti ning pane blenderisse koos puljongiga, püreesta kuni segu on ühtlane ja erk.
7. Kui umbes pool puljongist on otsas, lisa risotosse terved herned.
8. Kui kolmveerand puljongist on otsas, ja/või riis on peaaegu valmis, lisa hernepüree, kui vaja, lisa veel puljongit.
9. Viimase sammuna lisa vahukoor, parmesan ja allesjäänud või, sega ning lisa sidruni koor ja mahl.
10. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.
Hernerisoto
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.
Vaata videost step-by-step risoto valmistamise juhiseid!
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi