Hõrgud vastlakuklid mustikamoosiga

Vastlakuklid mustikamoosi ja vahukoorega!
8+ IN
3 h
Magustoit
Magustoit
Lisa nimekirja
Pasta
20 gr nisujahu
20 gr vesi
65 gr täispiim
Kukkel
90 gr täispiim
40 gr vesi
10 gr kuivpärm
340 gr nisujahu
4 gr Himaalaja sool
35 gr suhkur
½ vaniljekauna seemned
½ tl kardemon
2 toasooja muna
35 gr toasoe või
Mustikamoos
200 gr külmutatud mustikad
30 gr suhkur
½ sidrunimahl
15 gr Be Active supertoidusegu
Kreem
400 ml vahukoor
50 gr suhkur
½ vaniljekauna seemned
1. Valmista pasta – lisa potti piim, vesi ja jahu ning koguaeg segades kuumuta. Pasta on valmis kui ta lööb poti servadest lahti ja poti põhja tekib kilejas kiht – jahuta!
2. Sega kokku käesoe vee-piima segu, lisa pärm ja suhkur ning jäta seisma.
3. Kaalu kaussi kuivained – jahu, sool, suhkur ning kardemon. Mikserda segu õhuliseks.
4. Õhulisele segule lisa piima-vee segu ning lase korralikult sõtkuda. Seejärel lisa jahtunud pasta koos vaniljeseemnetega.
5. Lisa ükshaaval toasoojad munad ning viimasena toasoe või, lase korralikult läbi seguneda.
6. Lase kerkida, kuni segu muutub kahekordseks.
7. Seejärel vormi 55 gr pallikesed ning jäta küpsetuspaberile rätiku alla kerkima.
8. Määri pealt munaga ning küpseta 200°C ahjus 15-20 minutit. Seejärel jahuta täielikult!
9. Valmista keedis – kaalu kõik potti ning aegajalt segades keeda, kuni kõik marjad on lagunenud ja kergelt kokku keenud.
10. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljekauna seemnetega.
11. Samal ajal eemalda kuklitelt pealmine osa ning lõika sisse väike avaus.
12. Jaga vahukoor kaheks ning lisa pool keedisest osale vahukoorele ning sega kergelt läbi, seejärel sega vahukoored kokku ning pane tordipritsi sisse.
13. Alla pane soovi korral moosi ning täida kreemiga.
Rauno Oolberg
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.
Vaata ka videost, kuidas kuklid valmivad!
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi