Jõulutrühvel

Kogusest saab ca 25 trühvlit.
15 g värsket rosmariinioksa
3 loorberilehte
350 g vahukoort
275 g tumedat šokolaadi (min. 65% kakaosisaldusega)
1 tl soola
Katmiseks kakao või purustatud piparkoogid
1. Asetage rosmariin, loorber ja vahukoor potti ning kuumutage madalal kuumusel peaaegu keemiseni. Jätke segu 30 minutiks tõmbama.
2. Asetage tükeldatud šokolaad kuumakindlasse kaussi ja sulatage see vesivannil.
3. Kurnake koor, et eemaldada ürdid. Valage koor tagasi potti ja kuumutage taaskord peaaegu keemiseni. Eemaldage tulelt ja lisage sool.
4. Seejärel alustage koore lisamisega šokolaadile 1/3 korraga, segades nii, et enne igat lisamist on eelnev koor täielikult šokolaadiga ühinenud.
5. Laske segul mõned minutid jahtuda, seejärel valage segu küpsetuspaberiga vooderdatud nõusse. Laske segul seista 4 tundi toatemperatuuril, seejärel asetage 5-6 tunniks
külmkappi. Voila! – teil on šokolaadi ganache!
6. Lusika või melonikuulitajaga saate šokolaadist pallid, mida võite katta kas kakaopulbri või piparkoogipuruga.
Hardi Nurmine
Hardi Nurmine
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH