Kana - kõrvitsakarri
Koostisosad
1 sl õli
2-3 sl roheline karripasta
3-4 kahvrilaimi lehed (soovi korral)
400 ml kookospiim
2 kanafileed või sama palju kintsuliha (kokku 400-500 g)
500 g muskaatkõrvits (või muud tihedama viljalihaga kõrvitsat), koor ja seemned eemaldatud
Peotäis külmutatud herneid
Peotäis spinatilehti
1-2 sl Tai kalakaste
1-2 sl laimimahl
Värske koriander
1 tl sool
Must pipar
Valmistamine
Tükelda kana ja kõrvits.
Kuumuta pannil õli ja lisa karripasta. Karripasta kogust reguleeri vastavalt sellele, kui suur teravuse sõber oled.
Kuumuta õli ja karripastat koos pidevalt segades, et karripasta kõrbema ei läheks.
Lisa kahvrilaimi lehed (kui neid kasutad), umbes pool kookospiimast ja sega, et karripasta ei oleks tükkis, vaid ühtlaselt kreemjas.
Lisa tükeldatud kana, kõrvits ja ülejäänud kookospiim. Maitsesta vähekese soola ja musta pipraga
Keeda u 15 minutit, kuni kana küps.
Lõpuks lisa rohelised herned ja spinatilehed, kuumuta läbi.
Sega maitseks hulka kalakaste ja laimimahl. Raputa peale rohkelt värsket koriandrit.
Serveeri Basmati riisiga.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.