Kana-satay tortillad
3 dl kookospiima
1 laimi mahl
2 spl punast karrit
1 küüslauguküüs
4 broileri rinnafileed
õli küpsetamiseks
4 tortillat
SATAY KASTE
1½ dl sukhruta maapähklivõid
1 dl kookospiima
2 spl punast karrit
½ tl vürtsköömneid
1½ tl suhkrut
1 laimi mahl
1½ spl kalakastet
Salat nt: hiina redis, porgand, kurk, koriander, münt, laim, röstitud seesamiseemned
1. Leotage bambusvardaid vees vähemalt 30 minutit. Segage omavahel kookospiim, laimimahl ja punane karri. Koorige ja hakkige valge mugulsibul ning lisage segule. Pange broileritükid marinaadi ja laske u pool tundi tõmmata.
2. Valmistage satay-maapähklikaste. Segage kõik ained omavahel läbi ja maitsestage kalakastmega.
3. Lükkige broileritükid vardasse ja valmistage salat.
4. Süüdake grill ja kasutage otsest kuumust. Määrige rest õliga ja pange vardad restile. Grillige broilerivardaid 6–8 minutit mõlemalt poolt.
5. Soojendage samal ajal tortillad.
6. Täitke tortilla salati ja muude lisanditega ning pange peale broileritükke ja maapähklikastet.
Retsepti ja foto: ajakirjast Aiakoka suvi (Pihakokin kesä)