Kookose panna cotta

Siidine magustoit Xanté kookose - ja pirnimaitselise likööriga!

Panna cotta:

Koostisosad

  • 250 gr kookoskreem (24% rasva)

  • 70 gr Xanté Coconut Cream & Pear

  • 140 gr vahukoor

  • 70 gr suhkur

  • 6 gr želatiin (lahustada 30 gr vees)

  • 1 vaniljekaun

  • Not sool

Valmistamine

    1. Kaalu želatiin ning lisa külm vesi ja jäta paisuma

    2. Kaalu potti kookoskreem, vahukoor ja suhkur, eemalda ning lisa ka vaniljekauna seemned ning kest.

    3. Tõsta pott pliidile ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni segu on keema tõusnud ning suhkur sulanud.

    4. Sega sisse paisunud želatiin ja jäta toatemperatuurile jahtuma ~15 minutiks.

    5. Lase kogu segu läbi sõela.

    6. Doseeri segu ramekinidesse, kata kinni ning tõsta külmikusse vähemalt 4h hanguma.

Maasikane salsa:

Koostisosad

  • 8-10 suuremad maasikad

  • ~15 värske piparmündi lehed

  • 30 gr agaavi siirup

  • Näpuotsatäis musta pipart

Valmistamine

    1. Tükelda maasikad ühtlaselt väiksemateks suupärasteks tükkideks ning tõsta kaussi.

    2. Haki jämedalt piparmünt.

    3. Lisa piparmünt ning agaavisiirup, koos tibakese pipraga kaussi maasikatele peale ning sega põhjalikult läbi.

    4. Võta panna cotta külmkapist välja ning aseta ramekin hetkeks kaussi kuuma vee sisse ning seejärel keera ramekin taldrikule. Kuuma veega vormi soojendades tuleb panna cotta vormist paremini välja.

    5. Lisa peale maasikasalsa ning serveeri!


Toggle Nav