Kukeseene-köögiviljahoidis

Aedvilja-seenehoidist saab kasutada mitmel moel: külma salatina, sooja kastmena koorega segatult või hoopis supipõhjana.
45-60 MIN
Taimne toit
Taimne toit
Lisa nimekirja
3 keskmist porgandit
3 keskmist sibulat
3 keskmist tomatit
1 väiksem suvikõrvits (u 300 g)
1 kg kukeseeni
150 ml rapsiõli
1 sl soola
1 sl suhkrut
0,5 dl valge veini äädikat
peotäis hakitud tilli
1. Riivi porgandid jämeda riiviga.
2. Riivi ka suvikõrvits (aga tõsta porgandist eraldi).
3. Haki sibulad.
4. Tomatid lõika kuubikuteks. Suuremad seened lõika väiksemaks.
5. Vala õli potti. Lisa riivitud porgand ja hakitud sibul ning hauta 5 minutit. Lisa ka tomatid, suvikõrvits ja seened. Maitsesta soola ja suhkruga ja hauta veel 10 minutit. Lõpuks lisa hakitud till ja äädikas, sega läbi.
6. Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas pimedas paigas (sahver, kelder, garaaž või külmkapp).
Mari-Liis Ilover
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi