Kukeseene-köögiviljahoidis

Aedvilja-seenehoidist saab kasutada mitmel moel: külma salatina, sooja kastmena koorega segatult või hoopis supipõhjana.

Koostisosad

  • 3 keskmist porgandit

  • 3 keskmist sibulat

  • 3 keskmist tomatit

  • 1 väiksem suvikõrvits (u 300 g)

  • 1 kg kukeseeni

  • 150 ml rapsiõli

  • 1 sl soola

  • 1 sl suhkrut

  • 0,5 dl valge veini äädikat

  • peotäis hakitud tilli

Valmistamine

    1. Riivi porgandid jämeda riiviga.

    2. Riivi ka suvikõrvits (aga tõsta porgandist eraldi).

    3. Haki sibulad.

    4. Tomatid lõika kuubikuteks. Suuremad seened lõika väiksemaks.

    5. Vala õli potti. Lisa riivitud porgand ja hakitud sibul ning hauta 5 minutit. Lisa ka tomatid, suvikõrvits ja seened. Maitsesta soola ja suhkruga ja hauta veel 10 minutit. Lõpuks lisa hakitud till ja äädikas, sega läbi.

    6. Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas pimedas paigas (sahver, kelder, garaaž või külmkapp).


  1. Crafted Collection Riesling
    Crafted Collection Riesling
    Vivino kasutajate poolt 4,0 punktiga hinnatud vein! Suurepärase happesusega ning poolmagusa stiiliga Riesling.
    5,99 €
Toggle Nav