Küpsetatud rooskapsas peedi, granaatõuna ja bulguriga

Kes harissaga veel sõbraks saanud ei ole, siis tasub tutvust teha. Tegu on Põhja-Aafrika päritolu vürtsika tšillipastaga, mis toidule mõnusa ja soojendava Lähis-Ida hõngu juurde annab.
4 IN
Taimne toit
Taimne toit
Lisa nimekirja
600g roos- e brüsseli kapsast
300g väiksemaid või pikki peete
5 küüslauguküünt
oliiviõli
1 sl harissat
2 sl granaatõunakastet (Naršrab)
meresoola
1dl bulgurit
u poole vilja jagu granaatõunaseemneid
peterselli
1. Puhasta rooskapsas naksates noaga ära juureosa, vajadusel eemalda ka pealmised lehed. Koori ja puhasta peet.
2. Poolita rooskapsad ja lõika peedid kas u cm laiusteks seibideks või lihtsalt tükelda, kui tegu on suurema eksemplariga.
3. Viska köögiviljad pannile ja lisa muljutud ent koorimata küüslauguküüned. Nirista peale õli ja granaatõunakaste, lisa sool ja harissapasta ning sega korralikult läbi.
4. Küpseta 180-kraadises ahjus u 15 minutit, seejärel sega ja küpseta veel u 10 minutit või kuni kapsad on kenad ja kergelt pruunistunud ning peedid valmis, aga mitte ka ülemäära pehmed.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi