Lameleib kilu, ricotta ja röstitud tomatiga

Eks see lameleib üks imelik sõna ole, aga sobib iseenesest ju kokku võtma kõiki rahvusvahelisi lavašilisi, naane, pitasid ja muid lapikuid küpsetisi.
4 IN
Suupisted
Suupisted
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Juust
Juust
Lisa nimekirja
Tainas
1 dl sooja vett
0,5 tl mett
11 g (1 pakk) kuivpärmi
1 toasoe muna
0,5 tl soola
0,5 dl oliiviõli
3 dl jahu
1 dl speltajahu (või täistera nisujahu)
Röstitud tomatid
20 kirsstomatit
6 küüslauguküünt
3 sl oliiviõli
musta pipart
Ricottasegu
200 g ricottat (n Vigala ricottat)
2 sl hakitud peterselli
pisut riivitud sidrunikoort
väike sorts mett
soola
röstitud küüslaugud
sorts oliiviõli
Lisaks
20 vürtskilufileed
2 sl kappareid
röstitud tomateid
1. Lameleibade tegemiseks lahusta pärm vees ja sega hulka mesi. Lase mõni minut seista, kuni pärm aktiveerub ja vedelik vahuseks hakkab muutuma. Lisa lahtiklopitud muna, sool, õli ja jahu ning sõtku tainast paar-kolm minutit, kuni see on ühtlane.
2. Kata kauss toidukilega ja lase 30 minutit soojas kohas seista, kuni taina kogus on kahekordistunud.
3. Jaga nüüd tainas võrdselt neljaks ja rulli jahusel tööpinnal neli u 0,5cm paksust ja paarikümne sentimeetri pikkust ketast. Pintselda need kergelt oliiviõliga ja jäta veel 20 minutiks kile alla seisma. Kerkimiste ajal valmista ette muud koostiosad.
4. Röstitud tomatid - kuumuta ahi grillrežiimil 200 kraadini. Poolita tomatid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lõikepind allpool. Lisa koorimata küüslauguküüned, nirista peale õli ja lisa pipraveskist paar keerdu musta pipart. Küpseta ahju ülemises osas ca 10 minutit või kuni tomatid hakkavad jumet võtma.
5. Ricottasegu - koori ja haki tomatitega koos röstinud küüslaugud ja sega kõik koostiained kokku.
6. Kuumuta pliidil pann ja küpseta tainakettaid vaid ühelt poolt ja ca 2 minutit korraga, kuni põhi on krõbe ja tainas hakkab pisut "mullitama".
7. Tõsta tainakettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata ricottasegu, tomatite, kilu ja kapparitega ning küpseta 200 kraadi juures veel ca 10-15 minutit.
8. Serveeri kohe parajateks tükkideks lõigatult ja puista peale ka pisut hakitud peterselli.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi