Lavašiampsud salati ja rebitud BBQ kanaga

8+ IN
2 h
Suupisted
Suupisted
Lisa nimekirja
Rebitud BBQ kana:
500 g broileri nahata ja kondita kintsuliha
4 sl õli
1 sl sojakastet
1 sl valge veini äädikat
1 sl fariin- või muscovado suhkrut
1 tl Worcestershire kastet
1 sl tomatipastat või ketšupit
1 tl paprikapulbrit, 1 tl suitsupaprikapulbrit, 1 tl tšillipulbrit
1 tl soola, musta pipart
Lisaks 2-3 sl BBQ kastet (näiteks Hellmanns)
Serveerimiseks lavašši, salatilehti, tükeldatud avokaadot ja tomateid, rohelist sibulat
1. Sega kausikeses omavahel õli, sojakaste, veiniäädikas, suhkur, worcestershire kaste ja tomatipasta või ketšup.
2. Tõsta kanatükid ühe kihina ahjukuumust kannatavale malmpannile või lihtsalt ahuvormi.
3. Vala kokkusegatud kaste neile peale.
4. Puista kanatükkidele ka kõik kuivad maitseained. Sega kätega (kasuta kummikindaid!) või lusikaga kõik läbi, nii et kanatükid on kenasti maitseainetega koos.
5. Kata pann või vorm kahekordse fooliumikihiga. Küpseta liha 175 kraadi juures 1,5 tundi.
6. Tõsta vorm ahjust. Kana on nüüd küpsenud hästi pehmeks ja seda on lihtne ribadeks tõmmata. See õnnestub hästi kahe kahvliga.
7. Lisa rebitud kanaribadele veel paar supilusikatäit BBQ kastet. Maitse ja kui tarvis, lisa soola ja pipart. Sega kanaliha korralikult läbi. Ongi valmis!
8. Rebi või lõika lavašš väiksemateks paladeks ja kata salatilehtedega.
9. Tõsta peale avokaado- ja tomatitükke ning rebitud kana. Puista peale rohelist sibulat ja soovi korral veel mõned tilgad BBQ kastet.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi