Lavašiampsud salati ja rebitud BBQ kanaga

Toitev suupiste BBQ kanaga!

Rebitud BBQ kana:

Koostisosad

  • 500 g broileri nahata ja kondita kintsuliha

  • 4 sl õli

  • 1 sl sojakastet

  • 1 sl valge veini äädikat

  • 1 sl fariin- või muscovado suhkrut

  • 1 tl Worcestershire kastet

  • 1 sl tomatipastat või ketšupit

  • 1 tl paprikapulbrit, 1 tl suitsupaprikapulbrit, 1 tl tšillipulbrit

  • 1 tl soola, musta pipart

  • Lisaks 2-3 sl BBQ kastet (näiteks Hellmanns)

  • Serveerimiseks lavašši, salatilehti, tükeldatud avokaadot ja tomateid, rohelist sibulat

Valmistamine

    1. Sega kausikeses omavahel õli, sojakaste, veiniäädikas, suhkur, worcestershire kaste ja tomatipasta või ketšup.

    2. Tõsta kanatükid ühe kihina ahjukuumust kannatavale malmpannile või lihtsalt ahuvormi.

    3. Vala kokkusegatud kaste neile peale. 

    4. Puista kanatükkidele ka kõik kuivad maitseained. Sega kätega (kasuta kummikindaid!) või lusikaga kõik läbi, nii et kanatükid on kenasti maitseainetega koos.

    5. Kata pann või vorm kahekordse fooliumikihiga. Küpseta liha 175 kraadi juures 1,5 tundi.

    6. Tõsta vorm ahjust. Kana on nüüd küpsenud hästi pehmeks ja seda on lihtne ribadeks tõmmata. See õnnestub hästi kahe kahvliga.

    7. Lisa rebitud kanaribadele veel paar supilusikatäit BBQ kastet. Maitse ja kui tarvis, lisa soola ja pipart. Sega kanaliha korralikult läbi. Ongi valmis!

    8. Rebi või lõika lavašš väiksemateks paladeks ja kata salatilehtedega.

    9. Tõsta peale avokaado- ja tomatitükke ning rebitud kana. Puista peale rohelist sibulat ja soovi korral veel mõned tilgad BBQ kastet.


Toggle Nav