Light Caesar salat
Vähese kalorisisaldusega Caesari salat, mida on lihtne ise valmistada!
Krutoonid:
4 viilu ciabattat
2 küüslauguküünt
15 gr oliiviõli
15 gr kõvajuust (parmesani)
Sool/pipar
Kaste:
150 gr maitsestamata kohupiimakreemi
1,5 tl Dijoni sinepit
½ spl Worcesteri kastet
1 küüslauguküünt
2-3 anšoovise fileed
½ sidruni mahl ja koor
15 gr riivitud parmesani
Salat:
1 väiksem pea rooma salatit (~250 gr)
100 gr kirsstomateid
30 gr kõvajuustu (parmesani)
Grillimiseks:
4 kana sisefileed
10 gr oliiviõli
1 tl tšillisädemeid
½ tl kuivatatud küüslaugupulbrit
½ tl suitsutatud paprikapulbrit
Sool/pipar
1. Maitsesta kanafileed ning jäta maitsestuma.
2. Tükelda ciabatta ja maitsesta küüslaugu, oliiviõli ja soola/pipraga.
3. Kuumuta ciabattad grillil läbi! Lõpu poole lisa ka parmesan.
4. Valmista kaste – lisa sidruni mahl ja koor, Dijoni sinep, Worcesteri kaste, anšoovised, parmesan ja küüslauguküüned blenderisse. Purusta, kuni küüslauk on täielikult purunenud.
5. Lisa kastmele maitsestama kohupiimakreem ning parmesan ning sega täielikult.
6. Samal ajal kui hakkad salatit tükeldama pane ka juba liha grillile – küpseta keskmisel kuumusel ning mõlemalt poolt ~1-1,5 minutit. Pööra ümber kui pool kanast on küpsenud.
7. Salati jaoks haki rooma salat, kirsstomatid ning koorimis/juustunoaga viiluta peened viilud. Lisa ka veidi jahtunud krutoonid ning lisa kaste ja sega läbi!
8. Serveeri, lõika kana õhukesteks viiludeks ning kaunista parmesani laastudega

Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.