Lõuna-Aafrika moodi kõrvitsasupp maisileivaga

Muskaatkõrvitsasupp on tüüpiline Lõuna-Aafrika eelroog. Muskaatkõrvitsat kasutatakse sealsetes suppides tihti.

Kõrvitsasupp:

Koostisosad

  • 1 muskaatkõrvits (u 700 g)

  • 1 väike sibul

  • 1 küüslauguküüs

  • 1 õun

  • 1 tl oliiviõli

  • 1 tl võid

  • pisut muskaatpähklit

  • 1 1/2 tl kaneeli

  • 1 dl koort

  • u 8 dl köögiviljapuljongit

  • soola, pipart

  • salveilehti

  • pisut võid

Maisileib:

Koostisosad

  • 2, 5 dl nisujahu

  • 2,5 dl maisijahu või polentat

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 2 tl suhkrut

  • 1 tl soola

  • 200 g maisi

  • 2 muna

  • 3 spl toiduõli

  • 60 g riivitud juustu

  • 2,5 dl piima

Valmistamine

    1. Muskaatkõrvitsasupi jaoks koorige ja poolitage kõrvits, eemaldage seemned. Tükeldage u 2 cm kuubikuteks.

    2. Koorige sibul ja küüslauk, lõigake sibul suuremateks sektoriteks ja hakkige küüslauk.

    3. Koorige õun, eemaldage seemnekojad ja lõigake kuubikuteks.

    4. Kuumutage potis õli ja või. Kuumutage selles sibulat ja küüslauku, kuni need pisut pehmenevad. Lisage riivitud muskaatpähklit ja kaneeli ning segage. Lisage kõrvits, õun ja aedviljapuljong.

    5. Laske keema tõusta ja jätke seejärel väiksemale kuumusele. Keetke u 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed.

    6. Püreestage supp saumiksriga ja lisage koor. Kuumutage suppi uuesti ja maitsestage soola-pipraga.

    7. Kuumutage mõned salveilehed võis pannil paar minutit nii, et need kergelt pruunistuksid ja kaunistage nendega serveerimisel supp.

    8. Maisileiva jaoks pange ahi 180 kraadile soojenema.

    9. Segage kõik kuivained ja lisage mais. Segage ühes kausid kanamunad, õli ja piim, ning lisage kuivainetele.

    10. Määrige leivavorm ja kallake maisijahu sellesse nii, et see kinnituks igasse kohta ja kallake ülejäänud jahu välja.

    11. Kallake tainas vormi ja küpsetage 35-45 minutit.

    12. Serveerige muskaatkõrvitsasupiga.


Toggle Nav