Maasika-maskarpoonekook

Maasika-maskarpoonekooki niisutatakse Fresita vahuveiniga.
6-8 IN
+ 60 MIN
Magustoit
Magustoit
Marjad
Marjad
Lisa nimekirja
KOOGIPÕHI
0,5 dl nisujahu
1 dl tumedat kakaopulbrit
2 suurt spl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
8 munakollast
5 munavalget
1 dl suhkrut
TÄIDIS
500 g maskarpoone toorjuustu
2 dl vahukoort
0,5-1 dl suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 l värskeid maasikaid
Fresita vahuveini niisutamiseks
1. Kloppige munakollased ja pool suhkrukogusest vahtu. Kloppige ka munavalged ja teine pool suhkrust kõvaks vahuks.
2. Segage kuivained omavahel kokku ja kloppige need munakollase hulka. Tõstke munavalgevaht juurde ja segage ettevaatlikult.
3. Kallake tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja tasandage spaatliga.
4. Küpsetage ahjus 180 kraadi juures u 8 minutit. Keerake küps koogipõhi suhkruga kaetud küpsetuspaberile, eemaldage peale jäänud küpsetuspaber ja katke koogipõhi rätikuga, et küpsetis ei kuivaks.
5. Kloppige vahukoor vahtu ja segage maskarpoone hulka. Maitsestage suhkru, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega.
6. Viilutage pooled maasikatest ja segage juurde üks kolmandik maskarpoonevahust. Jätke kaks kolmandikku vahust katteks.
7. Lõigake koogipõhjast 2 võrdse suurusega ümmargust tükki. Tõstke üks taldrikule või vaagnale ja niisutage Fresitaga. Katke põhi maasikatega segatud osaga täidisest ja teine põhi.
8. Niisutage ka teine põhi Fresitaga ja tõstke peale ülejäänud maskarpoonevaht. Ajage kate ühtlaselt koogi pinnale ja servadele laiali.
9. Viilutage ülejäänud maasikad ja kaunistage nendega kook.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH