Mandlibiskviidiga rabarberikook

Kook, mis tublisti vana kooli biskviitkattega koogi sarnane, maitseb hea nii maasikate kui vaarikatega
8+ IN
+ 60 MIN
Magustoit
Magustoit
Lisa nimekirja
Tainas
200 g (u 4 dl) speltapüüli või nisujahu
100 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
200 g külma tükeldatud võid
1 munakollane
100 g (u 1dl) suhkrut
0,5 tl meresoola
vajadusel supilusikatäis või paar külma vett
Täidis
700 g rabarbrit, hakitud
soovi korral peotäis maasikaid
100 g suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
Kate
5 toasooja muna + üle jäänud munavalge
5 sl suhkrut
100 g mandlijahu või jahvatatud mandlilaaste
2 sl maisitärklist
pisut riivitud sidruni- või apelsinikoort
1 tl küpsetuspulbrit
1. Sega koogipõhja komponendid köögikombainis ühtlaseks massiks või haki noaga ühtlaseks ja töötle käte vahel tainapalliks. Kui tundub, et tainas on kuivavõitu, lisa pisut vett. Keera tainas köögikilesse ja lase 30 minutit kuni 1 tund külmikus taheneda.
2. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 0,5 cm paksuseks ja aseta koos paberiga u 42 x 32 cm suurusele küpsetusplaadile. Eemalda pealmine leht ja vajadusel trimmi tainaääri ühtlasemaks.
3. Torgi kahvliga tainapõhi pisut auklikuks, et see ühtlasemalt küpseks ja küpseta 180 kraadises ahjus u 10-15 minutit, kuni see kergeid küpsemise märke ilmutab.
4. Sega rabarber ja tükeldatud maasikad, kui neid kasutad, suhkru ning kaneeliga.
5. Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga u 5-7 min jooksul tugevaks vahuks. Sega kokku kuivained ja sega ettevaatlikult koos riivitud tsitrusekoorega munavahu hulka.
6. Vala eelküpsetatud tainale rabarbrisegu ning aja sellele ühtlaselt laiali biskviittainas.
7. Küpseta 180 kraadi juures u 25 minutit, kuini kook on kena jumega ja lase enne söömist jahtuda,
Britt Paju
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi