Marineeritud kurgiviilud

Selles marinaadis jäävad kurgiviilud mõnusalt krõmpsud!
45-60 MIN
Salat
Salat
Suupisted
Suupisted
Taimne toit
Taimne toit
Lisa nimekirja
2,5 kg värskeid kurke
50 g sinepiseemneid
20 küüslauguküünt
punt tillivarsi ja -õisikuid
Marinaad
4 sl suhkrut
4 sl soola
4 sl äädikat (30%)
2 l vett
1. Alustuseks pese purgid hästi hoolsalt puhtaks ja lase kuivada.
2. Keeda purgikaasi 1 minut, lase kuivada.
3. Hoia kurke tund aega külma veega kaetult.
4. Pese seejärel ja lõika 2 mm paksusteks viiludeks.
5. Koori küüslauguküüned ja viiluta. Puista purkide põhja sinepiseemneid, umbes 3/4-1 teelusikatäit igasse purki.
6. Täida purgid kurkidega, pannes nende vahele ja peale tilliõisikuid ning küüslauguviile. Suru vahepeal kihte allapoole, nii et purgid oleksid ääreni kurke täis.
7. Keeda marinaad: aja vesi koos suhkru ja soolaga keema, keeda paar minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Lõpuks lisa äädikas ja sega läbi. Vala marinaad kuumalt kurkidele. Kuuma saades vajuvad kurgid veidi kokku, nii et kui purkide ülaossa tekib ruumi, lisa veel kurgiviile.
8. Pane nüüd purgid suurde potti ja vala sinna niipalju vett, et see ulatuks purkide kaelaosani. Selle jaoks on hea, kui oled valinud võimalikult ühekõrgused purgid. Tõsta plekk-kaaned lahtiselt purkide peale ning kuumuta purke suures potis vees u 10 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks, õieti rohelisest kollakamaks.
9. Tõsta purgid potist välja (kasuta käterätikut, need on väga kuumad!) ja keera kaaned kinni.
Lase purkidel kummuli jahtuda. Hoia otsese valguse eest varjatult ühtlase temperatuuriga ruumis.
Mari-Liis Ilover
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi