Marjapirukas vaniljekastmega

Valige joogiks värskelt maasikane Fresita vahuvein või kerge vahuvein Cinzano GranSec.

Koostisosad

  • PÕHI

  • 100 g võid

  • 1 dl suhkrut

  • 1 kanamuna

  • 1 1/2 dl nisujahu

  • 1 dl mahe-grahamjahu

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • TÄIDIS

  • u 2 dl mustikaid

  • u 2 dl vaarikaid

  • 1 prk (200 g) hapukoort

  • 1 kanamuna

  • 1/2 dl suhkrut

  • 1 tl vanilliinisuhkrut

Valmistamine

    1. Alustage põhja ettevalmistamist, vahustades omavahel või ja suhkru. Lisage korralikult segades juurde muna. Segage omavahel kuivained ja lisage segule.

    2. Suruge tainas pirukavormi põhja ja äärtele (läbimõõt 26 cm) ja pange tainale marjad. Soovi korral raputage marjadele pisut suhkrut. (Kui kasutate külmutatud marju, segage marjadele juurde 2 tl kartulijahu.)

    3. Segage kokku hapukoor, muna, suhkur ja vanilliin ning kallake vormi marjade peale.

    4. Küpsetage pirukat ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit.


Toggle Nav