Mustika-sidrunivahuga kook Rooftopi glasuuriga

Makeaa.fi küpsetusblogija Liisa kaunite kreemikookide maitsestamisel on kasutatud mahemustikalikööri.
8+ IN
45-60 MIN
Magustoit
Magustoit
Marjad
Marjad
Lisa nimekirja
PÕHI
175 g täistera Digestive küpsiseid
85 g võid
TÄIDIS
5 želatiinilehte
4 dl vahukoort
500 g ricotta toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 vaniljekaun
2 mahesidrunit
1/2 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger likööri
2 dl värskeid mustikaid
ŽELEEKATE
1 1/2 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger likööri
1/2 dl vett
1/2 dl suhkrut
2 želatiinilehte
1. Paigaldage küpsetuspaber lahtikäiva vormi põhja (läbimõõt 20 cm).
2. Purustage põhja tarbeks küpsised. Sulatage või ja segage küpsisepuru hulka. Suruge segu vormi põhja ja pange täidise valmistamise ajaks külmkappi.
3. Alustage täidise valmistamist, pannes želatiinilehed külma vette paisuma.
4. Vahustage vahukoor pehmeks vahuks. Segage teises kausis kokku toorjuust ja tuhksuhkur. Poolitage vaniljekaun ja raputage vaniljeseemned toorjuustusegusse. Lisage hulka kahe mahesidruni õhukeselt riivitud koor.
5. Pigistage ühest sidrunist mahl potti ja segage juurde Rooftopi liköör. Kuumutage segu ja sulatage selles paisunud želatiin, millest on eemaldatud üleliigne vesi.
6. Kallake segu õhukese nirena pidevalt segades toorjuustusegusse. Segage hulka ka vahukoor ja värsked mustikad.
7. Valage täidis põhjale ja laske külmikus vähemalt kolm tundi tarduda.
8. Valmistage želee, pannes esmalt želatiini külma vette paisuma.
9. Kuumutage potis Rooftopi liköör, vesi ja suhkur. Keetke segu, kuni suhkur on täielikult sulanud. Pressige želatiinist üleliigne vesi ära ja lahustage kuumas liköörivedelikus. Laske segul toatemperatuurile jahtuda.
10. Kallake želee koogile ja laske külmas vähemalt tund tarduda.
Retsept: Makeaa.fi blogija Liisa Westerberg
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi