Naadi-juustu skoonid

Skoonid passivad ühtmoodi hästi nii või/toorjuustuga hommikusöögilauale kui ka maitsva köögiviljasupi kaaslaseks. Kõige paremad on need aga muidugi soojana.

Koostisosad

  • 125 g täistera speltajahu

  • 100 g nisujahu

  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

  • 1 tl soola

  • 70 g külma võid

  • 1 dl keefirit

  • 1 muna

  • 100 g riivitud tugevama maitse ja struktuuriga juustu, n. Parmesan

  • 50 g värsket naati

  • muna määrimiseks ja linaseemneid

Valmistamine

    1. Kuumuta ahi 220 kraadini.

    2. Vala hoolega pestud naadile peale keev vesi ja lase paar minutit seista. Nõruta sõelal ja kalla üle külma veega, siis jääb värv kena ja roheline.Pigista käte vahel vesi välja nii, et pihku jääb väike naadinutsakas. Seejärel eemalda silma järgi suuremad varred ja haki naadid korralikult peeneks.

    3. Haki köögikombainis või käsitsi segamini jahud, sool ja küpsetuspulber ning külm või, kuni saad ühtlase, saiapurulaadse segu. Lisa juust ja sega.

    4. Klopi muna ja keefir kokku ja lisa jahusegule. Sega käsitsi juurde hakitud naat.

    5. Vormi saadud segust päts ja rulli kergelt jahusel laual paar korda, kuni saad paari näpu jämeduse lameda ja lapiku tegelase. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika peaaegu lõpuni välja kaheksaks.

    6. Nüüd pintselda tainas munaga ja puista peale linaseemneid. Küpseta 220-kraadises ahjus ca 15-20 minutit või kuni skoonipäts paistab kena kuldpruun ja küps olevat.

    7. Valmis saia lase enne serveerimist ja lahti rebimist nii 10 minutit seista.


Toggle Nav