Orsoto spagetikõrvitsa ja toorjuustuga

Orsoto on Itaaliast pärit roog, mida on lihtne valmistada.

Koostisosad

  • 1 dl odrakruupi

  • 1 spl õli ja 1 spl võid

  • 1 spl tomatipastat

  • 1 küüslauguküüs

  • 0,5 dl vahukoort

  • 1-2 spl toorjuustu

  • 3-4 dl köögiviljapuljongit

  • 1 peotäis hakitud murulauku

Valmistamine

    1. Pane odrakruubid roa valmistamise eelõhtul likku. Enne orsoto valmistamist loputa kruubid hoolega jooksva vee all läbi.

    2. Lõika kõrvits sektoriteks, puhasta seemnetest ning rösti ahjus 180C juures.

    3. Lase kõrvitsal jahtuda ja eemalda koored.

    4. Sulata potis või ning lisa peeneks hakitud küüslauguküüned.

    5. Prae küüslauku 2-3 minutit ning lisa seejärel odrakruubid.

    6. Pidevalt kruupe segades kuumuta neid mõni minut vaiksel kuumusel.

    7. Lisa niipalju vett, et kruubid oleksid 2-3 cm jagu vedelikuga kaetud. Hauta vaiksel kuumusel kruubid pehmeks. Maitsesta soolaga.

    8. Lisa toorjuust ja röstitud kõrvits ning sega korralikult orsoto läbi.

    9. Serveeri meelepärase maitserohelise ning võis ja õlis kuldseks praetud sibulaga.

Retsept: Retseptisahtel


Toggle Nav